Celebs Blog

House of Celebrities

familie

Babben Larsson Ung

Babben Larsson Ung Babben Larsson fick sina första teaterroller när han fortfarande var barn och uppträdde med gratis teatergruppen Gotlands teater. Hon tog examen från Teaterhögskolan i Stockholm 1980 och arbetade några år med och hjälpte till att bygga Bryggeriteatern på Gotland. Hon arbetade som barn- och ungdomsteaterchef på Atelierteatern i Göteborg från 1982 till 1987, och sedan undervisade han på Folkteatern i Gävleborg under en period.

Babben Larsson Ung
Babben Larsson Ung

Under åren 1983–1987 drev han sin egen cateringverksamhet på Gutekällaren i Visby, som bland annat innehöll Kebabben -showen. Sedan 1988 har hon etablerat sig som en av Sveriges mest framstående stuppkomiker. Ta plats i Norra Brunn i Stockholm, där han för närvarande visas i tv -sändningar. Larsson har fungerat som kursledare för Dramatiska Institutets stupp-comik-kurser. Hon har också fått ryktbarhet utanför Sverige, bland annat i Storbritannien och Irland.

Efter flera års intensiv turnerande tog han en lång paus från scenen efter Stupp-Komiken-skandalen 1998. Han spelade vidare med en mängd olika grupper, inklusive en jazztrio och stora ensembler, runt om i Sverige. 1998 tog han rollen som konferensvärd på musikalen Cabaret, som innehöll Gotlands länsteater. 1999 togs han in i Swedish Music Hall of Fame. Under flera säsonger var hon medlem i R.E.A. komedistrupp, som uppträdde på Hamburger Börs i Stockholm med början i januari 2000.

År 2005 gjorde hon en comeback i stand-up-komedi, och uppträdde i föreställningen Gammal är äldst med Adde Malmberg och Lennie Norman på Intiman samt en egenproducerad helaftonsföreställning Humoristiskt initiativ, som uppträdde på två turnéhållplatser i hela Sverige 2005 och 2006. Premiär för nya enmansshow Vad hände? ägde rum på Rival i Stockholm, där det blev väl mottaget av kritiker och allmänhet.

Larsson har tävlat i P spret vid två tillfällen – en gång med Herman Lindqvist och en gång med Stig Malm – och har vunnit båda matcherna. Det första mötet med Herman Lindqvist tog dem vidare till semifinalen. Semifinalerna stod mellan Lennart “Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia Hagen, och ställningen var 50-52, vilket kan vara den högsta totala summan som två lag någonsin har haft i P spret.

Babben Larsson Ung
Babben Larsson Ung

I tv har hon varit på program som Lösdrift och Parliamentet, som båda är komiska program. 2007 började hon arbeta som programledare för sitt eget tv -program, Babben & Co, och 2009 hade showens andra säsong premiär. Hon är medlem i Intresseklubben -panelen, som har träffats i SVT sedan början av 2012.

2009 uppträdde hon i den tragikomiska pjäsen Obesvarad kärlek på Intiman i Stockholm, där hon berättade för våningen om falsksjungande operadiva Florence Foster Jenkins. Hon och medspelarna Loa Falkman nominerades till Guldmasken -utmärkelser för sina respektive prestationer, och Falkman tog emot priset.

Hon har också arbetat som producent, senast på tv -serien The Sex Guru, som hade premiär hösten 2012. Karamelodiktstipendiet grundades 2008 av Povel Ramel, med målet att “göra det möjligt för henne att leverera – inte bara poängers och ‘one-liners’, men också adel sng och textkonst med träffsäker tajming. ” Samma år tilldelades hon också Edvardpriset av Kvällsposten, Tigertassen, Albert Engström-priset, och nominerades till titeln Bästa kvinnliga komiker.
Jean Baptiste Bernadotte (Karl Johan) höll ett tal till riksdagen på Riksdagen 1810 i rebro, och Sverige anslöt sig därefter till militärallianerna mot Napoleon. Sverige deltog i Sjätte koalitionskriget med trupper stationerade i Tyskland. Efter slaget vid Leipzig avdelade Karl Johan, som tjänstgjorde som Norra arméns överbefälhavare, den svenska armén för att gå vidare till Danmark. Danmark var en allierad av Frankrike vid slaget. Sverige besegrade Danmark på Slaget i Bornhöft, och Danmark tvingades fly till Freden i Kiel, där Sverige besegrade Norge och Danmark besegrade Svenska Pommern.

Babben Larsson Ung
Babben Larsson Ung

Norge accepterade inte utfallet av kriget utan att först offra sin egen självförsörjning och bilda en egen federation, Eidsvollförfattningen. Detta hade varit omöjligt för Sverige att acceptera om inte armén transporterades till Norge för att slinga av upproret. Flyget till Norge tog bara några timmar, och det åtföljdes av svensk seger och den internationella konventionen om barnets rättigheter i Moss. Efter detta bildade länderna i Sverige och Norge en union som kallas Förenade Konungarikena Sverige och Norge, som varade fram till 1905.

Under 1800 -talet spreds industrialiseringen över hela Sverige. Detta möjliggjordes av utmärkt transportinfrastruktur, varför Göta kanal, som stod klar 1832, byggdes. A därefter började bygget av järnvägar, som hade varit en källa till stor stolthet sedan 1850 -talet. Västra stambanan förklarades öppet 1862. Även inom politikens område var det omvälvningar. År 1866 avskaffades stndsriksdagen till följd av representationsreformen och en ny tvkammarriksdag inrättades. Förutom stora internationella företag, särskilt inom telekommunikation och elektronik, såsom L.M. Ericsson och Nitroglycerin AB, producerade den svenska industrialiseringen ett antal företag som bidrog betydligt till kampen mot den globala uppvärmningen.

Babben Larsson Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *