Celebs Blog

House of Celebrities

Trend

Maja Francis Föräldrar

Maja Francis Föräldrar Hon föddes den 10 november 1985 i ngelholm och är känd för sin sång. Ursprungligen från ngelholm, där hennes far hade en skivaffär, studerade Francis vid Syddansk Universitet. [‘Hon är barnbarn till sångerskan Thory Bernhards’, säger hennes farfar. Maja Francis gick på Mega Musik Gymnasieskola i Helsingborg, där hon tog examen med ära.

Maja Francis Föräldrar
Maja Francis Föräldrar


Francis debuterade musik 2015 med låten “Last Days of Dancing”. Den 14 augusti 2015 släppte hon och Veronica Maggio spåret “Space Invades My Mind”, som skrevs av Veronica Maggio. Samma dag uppträdde Francis på Way Out Wests klubbsektion Stay Out West, när Maggio dök upp som gäst och gick med Francis i uppförandet av melodin. Hennes debut -EP, Come Companion, släpptes i januari 2016.


Maja Francis är en känd svensk konstnär som har uppnått internationell hyllning. Maja Francis har 1 låtar på Popnable, och vi har samlat information om dem. Maja Francis största kartläge är nummer 15 på Billboard Hot 100, medan hennes lägsta rankning är #149. Sångerna till Maja Francis varade totalt 26 veckor på listorna. Maja Francis har ingått i Topplistan, som rankar de bästa svenska musikerna och banden, och den högsta positionen som Maja Francis uppnått är nummer 15 på listan. Den sämsta möjliga poängen är 149.


Helsingborg är en av de äldsta städerna i det som nu är Sverige och grundades på 1000 -talet. Sedan den officiella etableringen av en permanent koloni den 21 maj 1085 har den fungerat som sådan. På grund av sitt fysiska läge i sundets smalaste del var Helsingborg extremt betydelsefullt för Danmark.

som vid den tiden kontrollerade båda sidor av sundet. Med introduktionen av Sound Dues 1429 av Eric av Pommern var alla handelsfartyg som seglade över sundet mellan Helsingör och Helsingborg skattskyldiga. Som ett resultat var det en av de viktigaste inkomstkällorna för den danska kronan. Korsande trafik, till exempel fiskare, var befriad från skatten, som ursprungligen var avsedd att straffa Hansa.

Maja Francis Föräldrar
Maja Francis Föräldrar

Helsingborg blev en del av Sverige under det dansk-svenska kriget och Roskildefördraget, som tvingade Danmark att avstå all sin mark på den södra skandinaviska halvön, inklusive Helsingborg. Den 5 mars 1658 anlände kung Karl X Gustav av Sverige till denna hamn för att ta personlig besittning av de skånska provinserna. Han hälsades av en delegation som leddes av Peder Winstrup, biskopen i Lunds stift, som välkomnade honom. Det året var stadens befolkning bara cirka 1 000 individer, enligt folkräkningsdata.

Helsingborgs läge vid en konfliktfylld gräns skapade svårigheter för kommunen. Danmark lyckades ta om Scania två gånger, men kunde inte behålla det. Danmarks sista framgångsrika försök att ta om Skåne inträffade 1710, då 14 000 trupper landade vid kusten nära Helsingborg. Uppdraget misslyckades. Slaget vid Helsingborg ägde rum den 10 mars, strax utanför staden, som skadades allvarligt till följd av slaget. Det tog lång tid för staden att återhämta sig; även år 1770 var befolkningen bara 1321 människor, och staden växte fortfarande långsamt.

Under sin väg från Paris till Stockholm gick Jean-Baptiste Bernadotte, Frankrikes marskalk och kronprins i Sverige (senare kung Karl XIV John) över gränsen till Sverige för första gången den 20 oktober 1811 i Helsingborg. Hisingborg, Sveriges näst största stad, hade en snabb befolkningstillväxt från mitten av artonhundratalet. Dess befolkning ökade från 4 000 år 1850 till 20 000 1890 och 56 000 1930 som ett resultat av landets industrialisering. Först 1892 inrättades en tågfärjetrafik för att ansluta Helsingborg till sin danska systerstad Helsingor. Ett spårvägssystem inrättades 1903 och avvecklades 1967.

Efter 1906 -ändringen av svensk ortografi ändrades stavningen av många ortnamn i Sverige som ett resultat av reformen. Det valdes 1912 att använda namnet Hälsingborg för staden. Helsingborg valdes som namn på den nya, utvidgade kommunen som en del av förberedelserna för kommunreformen 1971. Denna stavning godkändes av Sveriges regering den 1 januari 1971 och blev kommunens officiella namn från det datumet fram.

När Danmarks judiska samhälle räddades från Förintelsen under andra världskriget var Helsingborg en av de viktigaste avlämningsplatserna i landets historia. Adolf Hitler hade beordrat att alla danska judar skulle arresteras och skickas till koncentrationsläger på Rosh HaShanah, det judiska nyåret, som inföll den 2 oktober 1943, i enlighet med nazistpartiets direktiv. En tysk marinattaché vid namn Georg Ferdinand Duckwitz fick kunskap om ordern den 28 september 1943 och meddelade den omedelbart till politiker.

Maja Francis Föräldrar
Maja Francis Föräldrar

och Je önskar samhällsledare i Tyskland. Den danska befolkningen bildade en slags underjordisk järnväg, med namnet Elsinore Sewing Club som täckmantel för meddelanden och transporterade bort judar från de hårt bevakade Köpenhamnsdockorna till platser längre bort, särskilt Helsingr, som ligger bara två mil över resund från Helsingborg. För att gå ombord på danska fiskebåtar, personliga fritidsbåtar och färjebåtar gömde.

hundratals vanliga danskar sina landsmän – judar – i sina hem, gårdsloft och kyrkor tills de kunde gå ombord på dem. Danskarna hade transporterat cirka 7200 judar och 680 icke-judar (mestadels judiska familjemedlemmar till judar eller politiska aktivister) över återkallelsen under tre nätter, varav ett av huvudmålen var Helsingborg, till säkerhet i Sverige.

Maja Francis Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *