Celebs Blog

House of Celebrities

familie

Hannes holm familj

Hannes holm familj Holm debuterade i långfilm i Birgitta Svenssons långformiga drama Inter Rail 1981. Efter det skapade han ett antal tv-serier på 1980-talet tillsammans med sin radarpartner, Mns Herngren, som sändes i svensk tv. Framför allt bör nämnas den satiriska serien Förspelet, som satte nytt rekord för antalet radionämndsanmälningar. Tenniskomedin SMASH, som innehöll Svante Grundberg, Felix Herngren och Peter Wahlbeck, blev en stor.

Hannes holm familj
Hannes holm familj

publikframgång, men den panorerades av kritiker. Lennart Bergelin, en före detta Björn Borg -tränare, var också en del av seriens rollspel. Holm kultbarnserien Bröderna Olsson grundades 1987 av bland andra Ulf Larsson och Klas Fahlen. Hannes Holm var dramaturg på deltid på SVT Drama från 1991 till 1994. Dessutom erbjöd han sig att skriva manus till filmen Kan du se Johanna? i ett uppdrag till filmens producent, Ulf Stark. Dessutom var det han som kom på titeln.

Mns Herngren och Tomas von Brömssen medverkade i sin första långfilm, En p miljonen, som släpptes 1995 och medverkade i Gösta Ekman. En kritisk och kommersiell framgång som följdes av flera andra, däribland Adam & Eva (1997), Det blir aldrig som man tänkt sig (2000) och Klassfesten.

Tillsammans med herr Herngren och Patrick Ryborn grundade han produktionsbolaget s/s Fladenfilm AB 1998, som specialiserat sig på produktion av långfilmer och tv-serier. Bombay Dreams, Kenny Starfighter och Johan Falk är bland de producenter som har bidragit till filmen.

Underbar och älskad av alla gavs ut av Holm 2007 som en uppföljare till den bästsäljande romanen med samma namn av Martina Haag, som gavs ut året innan. Han heter Himlen och är en varg i fårkläder, och filmen är baserad på den sanna våningen i den mest ökända narkotikaplanen i svensk kriminell historia, Sandhamnsligan, som inträffade 1975 och var väl publicerad på den tiden.

Hannes holm familj
Hannes holm familj

Peter Dalle får en Guldbagge som förberedelse för rollen som ligansledare, Gösta. Han är mest känd som en veteran-stand-up-komiker, efter att ha utvecklat all-humor-konceptet och medverkat i SVT-serier som SMASH (1990), men han har också en mer seriös, socialt medveten sida och är en aktiv vegetarian. Wahlbeck är gift och har två barn. På många olika sätt motiveras han av frågor som global matkonsumtion och djurrättsfrgor, som han uttrycker genom vegomässor och andra liknande manifestationer regelbundet.

Som en alternativ sökare skapade han tv -serien Nyfiken p Gud , där han vilade och interagerade med en mängd intressanta människor från områdena alternativt boende, hälsa och vegetarianism. Det faktum att seriens originaltitel var Nyfiken Gud, som var en omskrivning av Vilgot Sjömans välkända intervjufilm Jag är nyfiken-gul, bidrog till dess popularitet (1967). Sjömans titel föreslog att han skulle behandlas som ett intrång i immateriell rättvisa och hotade med rättsliga skyddsåtgärder för att åstadkomma en titeländring, vilket SVT bestämde borde göras.


Wahlbeck släppte en singel 1994 under titeln Music for All, som innehöll låtar som “Bakom basistens bas” och “Ullared”. TV för alla, en surrealistisk komediserie som visas på ZTV, fortsätter att vara årets mest populära koncept för alla. Vidare har han hyllats för sin skildring av den ironiska sngen- och scenpersonen “Vegomulle”. Wahlbeck har varit med i komediprogram som Grillad och Roast på Berns Television. Hans uppträdande som Gud i Markoolios lt Sjung halleluja, som visas på hans tredje studioalbum Tjock och lycklig, spelades in år 2001. År 2010 deltog han i Let’s Dance och eliminerades från tävlingen i det tredje avsnittet.

Hannes holm familj
Hannes holm familj


Felix Herngren är VD för FLX Productions, som producerar reklamfilmer, långfilmer och tv -program. Mns Herngren och Johan Rheborg representeras av FLX. Bill Schumacher, Michael Lindgren, Niclas Carlsson och Bill Schumacher representeras också av FLX.

Felix Herngren är en av skaparna av succé -tv -serien Solsidan, som har samlat mer än 2 miljoner tittare varje avsnitt. Förutom att spela en roll i en av huvudrollerna har han skrivit en roman, redigerat en serie och producerat en film med andra människor i samarbete. Dessutom har han skrivit en roman, fungerat som producent och spelat en biroll i filmerna Varannan vecka och Vuxna människor.

Felix Herngren är också medskapare av SVT-tv-serien Bonusfamiljen, som han skapade tillsammans med sin syster Clara Byström Herngren och bror Moa Herngren. Felix Herngren är gift med Clara Byström Herngren, och de har två döttrar. Serien har hämtat höga priser för både Kristallen och Riagalan, samt en överföring till USA för en nyinspelning.

Han har regisserat en rad reklamfilmer, varav flera e prisbelönta, inklusive ATG-kommersiella serien med titeln Vinnie the Dreamer. Felix Herngren, medlem i The Gunn Report, har utsetts till världens femte bästa kommersiella filmregissör.

Hannes holm familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *