Celebs Blog

House of Celebrities

Trend

Sven Lorig Ehefrau

Sven Lorig Ehefrau “Als enige man in huis heb je niet altijd veel te vertellen.”
Sven Lorig is de presentator van de nieuwe Märchenshow “6 on a Streich” op tv, die in oktober in première ging. gebruikte het tv-formaat als een kans om met hem te praten over zijn professionele plannen en zijn gezin.
Sven Lorig, 46, is een gepassioneerd jogger, een familieman en een moderator.

Sven Lorig Ehefrau
Sven Lorig Ehefrau

Ondanks zijn succes voor de camera, geeft hij prioriteit aan zijn gezin. Hij spreekt openhartig met over carrièreperspectieven, wat hij zijn Töchtern wil meegeven en hoe hij privé tikt.

“6 on a Streich” is de titel van je aanstaande show, die je gaat modereren. Speel je privégames met je gezin?

We gingen vorig jaar op familievakantie naar Zweden en bezochten drie eilanden in drie weken. En er was geen wifi. Natuurlijk was dit een groot probleem voor mijn kinderen, vooral mijn oudste, die toen 15 was. Als gevolg hiervan hebben we besloten om op een zeer traditionele manier te spelen – een ritueel dat we momenteel proberen vast te houden.

Je hebt al een aantal shows gemodereerd; wat heeft je het meeste plezier gegeven?

De Märchenquiz heeft me het meeste plezier gegeven. Het werd minutieus omgedraaid en besproken met een groot aantal families. Verder kon ik me prima vermaken en was vrij vrij in wat ik zei en becommentarieerde.

“Ik hecht veel waarde aan een uitgebalanceerd dieet.”

Je staat onder grote druk als moderator, Ehemann, en vader van drie kinderen. Hoe heb je alles qua timing op elkaar afgestemd?

Het werk is op zich minder een probleem. Regelmatig zijn er opnames van de shows die ik modereer, zodat ze in één stuk kunnen worden herhaald en ik wat vrije tijd kan hebben. Maar net als elk ander gezin gaan we door fasen die niet altijd gemakkelijk zijn – in ons geval de puberteit van onze twee oudste kinderen. En als je de enige man in huis bent, en je hebt een Hündin, heb je niet altijd veel te zeggen. Je zou kunnen stellen dat dit een spannende uitdaging is.

Hoe ga je om met stress?

Ik doe veel aan joggen. Dit is belangrijk voor mij en ik voel me daar prettig bij. Als ik ‘s ochtends in de studio werk, probeer ik’ s middags te koken. Als mijn vrouw thuiskomt van haar werk, steunt ze me enorm; dit is echt belangrijk voor ons.

Je hebt al een boek geschreven over hardlopen en voeding. Kunnen fans uitkijken naar een tweede aflevering?

Sven Lorig Ehefrau
Sven Lorig Ehefrau

Hoewel het onderwerp voeding een ondergeschikte rol kreeg in mijn boek (de focus lag op hardlopen), vind ik dat het vaker aan de orde zou moeten komen. Ik kook zelf veel en hecht veel waarde aan gezond eten. Dit betekent niet dat ik een hekel heb aan snoep; ik geloof eerder dat het van cruciaal belang is om kinderen een bewust en uitgebalanceerd dieet bij te brengen.

Sven Lorig: Het grootste ding in zijn leven is zijn familie.

Familie is heel belangrijk voor je. Wat is je favoriete Schmuddelwetter- of kerstfilm tijdens de donkere maanden van het jaar, vooral rond de feestdagen?

Het spijt me, maar we maken elke twee jaar onze eigen kerstfilm, waarin we Märchen in onze armen houden. Het is een grote hit bij onze meisjes, en het is erg leuk. Deze film geven we dan als link naar vrienden en kijken we samen naar de oudere films. Het is opwindend voor ons ouders om onze kinderen te zien groeien en ontwikkelen.

Wat zijn jouw plannen voor het komende jaar?

Eerst en vooral kijk ik uit naar de uitzending van de Märchenquiz. Ik weet niet zeker hoe goed deze show bij het publiek zal vallen, maar als dat zo is, zou ik graag nieuwe opnames maken voor de Märchenquiz 2019.

Het eerste deel van de Märchenquiz-show “6 auf einen Streich” wordt op woensdag 3 oktober om 9.50 uur uitgezonden op ARD.

Sven Lorig deed zijn eerste journalistieke ervaring op als student bij de plaatselijke redactie van een dagblad. Hij studeerde Geschichtswissenschaft en Politikwissenschaft aan de Universität Düsseldorf van 1992 tot 2000, nadat hij zijn Abitur aan het Helmholtz-Gymnasium Hilden had voltooid en in het leger had gediend. Gedurende deze tijd werkte hij als verslaggever, redacteur en moderator voor Radio Neandertal. Later sprak hij over radio op de Düsseldorfer Universität Seminars.

Sven Lorig Ehefrau
Sven Lorig Ehefrau

Lorig werkte op verschillende radio- en televisiestations, waaronder 17:30 Sat.1, Radio Bremen TV, WDR- en ARD-Hörfunk en ZDF. Lorig modereert de ARD Morgenmagazin sinds juli 2003, de Schlagzeilenquiz sinds juni 2009 en Dings vom Dach sinds 11 april 2010. Hij was de hoofdmoderator van het Nachtmagazine van 30 april 2012 tot 10 december 2016. Hij hervatte het modereren van het Nachtmagazine op 26 september 2017 na een lange onderbreking. Hij was de redacteur van de Weekly Mirror van 2012 tot augustus 2014, toen hij aftrad.

In 2012 won hij de German Television Award met het team van ARD Morgenmagazine. Sinds februari 2016 modereert hij WDR Aktuell. Sinds 2015 geeft hij als inwoner van Hilden Ansässiger commentaar op de Live-Übertragung van de Düsseldorfer Rosenmontagszug.

Sven Lorig Ehefrau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *