Celebs Blog

House of Celebrities

Trend

Sara Wedlund Sjukdom

Sara Wedlund Sjukdom Hon satte tre nationella rekord över 5000 meter 1995 och slutade nionde vid Leichtathletiks världsmästerskap i Göteborg med tiden 15: 08,36 minuter och vann silver vid Crosslauf-EM i Alnwick. Aret därpå blev hon nationell mästare över 1500 och 3000 meter och vann silver på Leichtathletik-Halleneuropameisterschafts i Stockholm över 3000 meter med sitt tredje Landesrecord på 8: 50,32 minuter. Hon vann därefter Sveriges längdskapsmästerskap och sprang över 5000 meter. Hon vann guld i de europeiska mästerskapen i Charleroi efter att den först placerade rumänska Iulia Negură diskvalificerades för dopningsöverträdelser. En serie skador och effekterna av en delvis överdriven magersucht, som hon hade som tonåring och för vilken hon redan hade varit på sjukhus, hindrade henne från att återvända permanent till ringen.

Sara Wedlund Sjukdom
Sara Wedlund Sjukdom

Sara Wedlund var tidigare en av Sveriges mest aktiva terräng- och långdistanslöpare, men hon kämpade med skador och anorexi. Efter att ha avslutat sin utbildning för första gången vid 18 års ålder bestämde hon sig för att inte genomföra en djupintervju – och nu står hon inför en skrämmande uppgift. Sara Wedlund har dött, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.Det var en bra person, en sn man minns med saknad, en sn man minns med saknad. Bengt Olsson, ordförande för det Hässelby SK hon representerade, säger till Aftonbladet att det alltid är trkig när någon försvinner. Wedlund deltog I OS I Atlanta, kom tv I inomhus-EM 1996, vann terräng-EM samma r och kom tv I inomhus-EM 1996. SVT Sport har varit i kontakt med Saras mamma, Sara Wedlund, som har godkänt publiceringen.

Sara Wedlund Sjukdom
Sara Wedlund Sjukdom

Hennes utveckling gick I rasande fart och fortsat succén efter genomslagsret 1995. Under SM 1996, det blev guld p bl.a. 5 000 meter, terräng och lag-terräng, och hon tog senare tv silver p inomhus-EM, bl.a. 3000 meter och 5000 meter. Hon vann guld under terräng-EM I Belgien och kom p elfte plats vid OS I Atlanta. Wedlund fortsatte i sps a ljus framtid, och han belönades med Victoriastipendiet under Victoriadagen 1996. Wedlunds karriär slutade dock 2003. Detta är efter flera års lidande med både skador och anorexi. Sedan dess har han inte deltagit i en ny intervju. Under sin karriär representerade Wedlund Hässelby SK. Bengt Olsson, Klubbordförande:Vi minns en snäll och trevlig person som man gärna minns och kommer att sakna, som han säger. Vi märktes naturligtvis av beskedet och tyckte att det var ganska trkig. Hon hade varit en fortsatt ung under lång tid.

https://www.youtube.com/watch?v=bxVtoyV7a4Q
Sara Wedlund Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *