Celebs Blog

House of Celebrities

Kinder

Hans Kazan Kinderen

Hans Kazan Kinderen Een Sinterklaas-goocheldoos werd voor de deur achtergelaten en hij is al bezig met goochels sinds hij het geschenk ontving. Hij parkeerde zich bij een goochelclub en moest een handtekening van een artiest geven. Hij streefde naar de ‘ka’ van Fred Kaps, de ‘zan’ van de Italiaanse goochelaar Remo Inzani, en het accent op de tweede an om niet de indruk te wekken dat hij zichzelf bij zijn voornaam noemde. Sindsdien gebruikt hij deze bijnaam de hele tijd, ook op zijn school. Omdat hij midden in een familiecrisis zit met zijn twee oudere zussen, heeft hij besloten zijn naam officieel te veranderen in Kazàn.

Hans Kazan Kinderen
Hans Kazan Kinderen

Tijdens de Wereldkampioenschappen Goochelen, die in 1973 in Parijs werden gehouden, had hij de vooruitziende blik om de derde prijs in de categorie illusionisme te winnen, wat hij ook deed. Door zijn optredens op de Nederlandse televisie sinds 1976 is hij bekend: eerst als goochelaar in het programma Ren je Rot, daarna met zijn eigen goochelshows op de TROS, maar ook als quizmaster op RTL’s Prijzenslag. Zijn zoon Steven is ook betrokken bij de theaterindustrie, zij het dat hij meer als cabaretier werkt.

Hun vader is ook een goochelaar, net als hun twee zonen, Oscar en Renzo. Magic Unlimited is een trio van illusionisten gevormd door Mara (Maartje van Olst) en de twee. Hans Kazàn begon op jonge leeftijd met goochelkunst nadat hij de bekende Nederlandse goochelaar Fred Kaps op televisie had gezien. Hij was toen student. Meneer Kaps was de enige goochelaar op het veld toen het besluit werd genomen om drie maal per jaar als goochelaar mee te doen aan het WK. Een prestatie die niemand anders de bevoegdheid heeft om hem te ontnemen.

Toen hij de goocheldoos ontdekte die Hans van Sinterklaas voor hem had achtergelaten, begon Hans van Sinterklaas overal mee te werken. Hij liep de stoere schoenen in en zat een paar uur in de Amsterdamse goochelstudio “Triks”. Er restte Vermeyden nog maar één ding: een goocheltruc overhandigen aan een klant. Meneer Vermeyden was enorm belangrijk in de magische wereld aangezien hij ook voorzitter was van de International Goochelaars Vereniging (FISM), de grootste organisatie van goochelaars ter wereld.

‘Wat ga je doen, Hans?’ vraagt ​​Vermeyden spottend. Hans was totaal onwetend. ‘Hoe weet je dat ik de vriend van Hans ben?’ vroeg hij. “Ik geloof dat dat gaat gebeuren, want meneer Vermeyden kan Hans goochelen”, zei de cliënt terwijl hij van tafel wegliep. “Wacht even… dat was Fred Kaps!”

Hans Kazan Kinderen
Hans Kazan Kinderen

Hans Kazàn had toen zijn intrede gemaakt in de magische wereld. Want je begrijpt dat Hans voor zijn dood niet meer in de goochelwerkplaats van Meneer Vermeyden kon werken. En meneer Vermeyden zag dat het er nog in Hans was. Naast gepersonaliseerde goochelles gaf hij hem ook de leukste kneepjes – en die zijn er genoeg! – uit de kofferbak van de auto.

Hans presteerde zo voortreffelijk dat hij werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen in Parijs in 1973, waar hij de eerste plaats behaalde in de categorie illusionisme. Je moet je voorbereiden op een campioenschap waaraan 170 goochelaars deelnemen en 2000 mensen in de aula aanwezig zullen zijn. Meneer Vermeyden stond met de zweet in zijn handen tussen de coulissen te turen om te zien hoe zijn pupil had gereageerd in de nasleep van het incident.

De twee roze olifanten kwamen tevoorschijn uit een enorm grote stapel hoed. Uiteraard waren er geen echte olifanten aanwezig en het gevolg was dat de tweede helft van de race werd gestaakt. Als Hans dat had gedaan, had hij de tweede of zelfs de eerste prijs gewonnen in plaats van de tweede prijs, die hem op de tweede plaats in het algemeen klassement zou hebben geplaatst.

Hans Kazan werd door zijn succes in Parijs bekend in het hele land. Sinds 1976 is hij een vaste waarde op het televisiescherm. Niet alleen als goochelaar, maar ook als quizmaster heeft hij ruime ervaring. Hans had een paar jaar geleden zijn eigen presentatie op de TROS, die goed werd ontvangen.

Hans Kazan Kinderen
Hans Kazan Kinderen

Hij ontvangt tal van beroemdheden uit de entertainmentindustrie, zoals Rob de Nijs, Piet Paulusma en André Rieux, die allemaal staan ​​te popelen om begroet te worden door Hans’ maffe goocheltafeltje en om begroet te worden door zijn hilarische kaarttrucs. Tot “de vak” behoren ook de woningen van Hans, Oscar en Renzo. Samen met Mara vormen zij het illusionistische trio Magic Unlimited, dat zowel in binnen- als buitenland optreedt.

Hans besluit dan een comeback te maken met een eigen tegenslag. In 2006 opende hij zijn eigen theater in Torremolinos, Spanje, genaamd het ‘Magische Paleis’, waar hij hoge verwachtingen van had en dat hij ook waarmaakte. Maar of het nu is omdat de Spanjaarden niet meer geïnteresseerd zijn in goochelen of omdat ze aandachtiger naar stierenvechten kijken, de zaal was zelden tot de nok gevuld. Hans is failliet gegaan, wat inhoudt dat er pandrecht op zijn spaarrekening is gezet om dat hij zijn schulden kan afbetalen. Zijn terugkeer naar de televisie was een geluk, want korte tijd daarna kon hij in het programma “Groeten terug” van SBS verschijnen.

Hans Kazan Kinderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *