Celebs Blog

House of Celebrities

Trend

Howard hughes sjukdom

Howard hughes sjukdom Den avlidne Howard Hughes var en amerikansk företagsentreprenör, investerare, rekordstark pilot, ingenjör, filmregissör och filantrop som under sin livstid allmänt betraktades som en av världens mest inflytelserika och ekonomiskt framgångsrika män.

Howard hughes sjukdom
Howard hughes sjukdom

Han blev först känd som filmproducent och etablerade sig senare som en ledande aktör inom flygsektorn. Med tiden blev han känd för sitt excentriska uppförande och avskilda livsstil-ytterligare särdrag som delvis förvärrades av hans växande tvångssyndrom (OCD), kronisk smärta från en nära dödlig flygolycka och progressiv dövhet .

När det gällde att vara en biomagnant steg Hughes fram i Hollywood i början av 1920-talet, när han producerade stora budgetar och ofta kontroversiella bilder som The Racket Hell’s Angels och Scarface. Hans efterföljande förvärv av RKO Pictures bildstudio 1948, som vid den tiden betraktades som en av de fem stora studiorna i Hollywoods guldålder, visade sig vara ett svårt företag, och produktionsföretaget avbröt slutligen verksamheten 1957 under hans kontroll.

Hughes grundade Hughes Aircraft Company 1932 som ett resultat av hans intresse för luftfart och rymdfärder. Företaget anställde ett stort antal ingenjörer, konstruktörer och försvarsentreprenörer. Resten av 1930-talet och större delen av 1940-talet gick åt till att slå en rad världshastighetsrekord och bygga flygplan som Hughes H-1 Racer (1935) och Hughes H-4 Hercules (Granen, 1947), den senare var den största flygbåten i historien och hade det längsta vingspannet på alla flygplan från det att det byggdes till det skrotades 2019.

Hughes Airwest är det flygbolag som han grundade efter att ha förvärvat och expanderat Trans World Airlines. Han grundade och förstorade också Trans World Airlines. Som ett resultat av hans prestationer inom luftfarten under 1930 -talet tilldelades Hughes Harmon Trophy två gånger, Collier Trophy (1938) och Congressional Gold Medal (1939), bland andra utmärkelser. År 1973 togs han in i National Aviation Hall of Fame, och 2013 utnämndes han till Flying magazine’s lista över de 51 hjältarna i luftfart, där han placerades som nummer 25 på listan.

Howard hughes sjukdom
Howard hughes sjukdom

Samtidigt som Hughes etablerade sitt finansimperium i Las Vegas under 1960- och början av 1970 -talet utvidgade det det till att omfatta ett antal viktiga företag som fastigheter, hotell, kasinon och nyhetsmedier. Han betraktades vid den tiden som en av de mest kraftfulla individerna i delstaten Nevada, och han är allmänt erkänd för att omvandla staden Las Vegas till en mer förfinad och kosmopolitisk destination.

Hughes dog av njursvikt 1976, när han var 70 år gammal, efter år av mental och fysisk försämring. Howard Hughes Medical Institute och Howard Hughes Corporation fortsätter att fortsätta sitt arv idag. Howard Hughes föddes i antingen Humble eller Houston, Texas, enligt Howard Hughes Corporation Records.

Eftersom motstridiga datum från många källor förblir det exakta datumet ett frågetecken. Han uppgav att julafton var hans födelsedag vid flera tillfällen. Hughes födelsecertifikat, undertecknat av hans faster Annette Gano Lummis och av Estelle Boughton Sharp 1941, uppger att han föddes den 24 december 1905 i Harris County, Texas, enligt certifikatet.

Howard hughes sjukdom
Howard hughes sjukdom

Hans dopbevis, som antecknades den 7 oktober 1906, i församlingsregistret för St. John’s Episcopal Church i Keokuk, Iowa, listade hans födelsedatum som den 24 september 1905, utan att nämna var han föddes. Hans dödsbevis, som antecknades den 7 oktober 1906, i församlingsregistret för St. John’s Episcopal Church i Keokuk, Iowa, listade hans dödsdatum som den 24 september 1905, utan att nämna var han föddes.

Allene Stone Gano var dotter till Howard R. Hughes Sr., en känd uppfinnare och affärsman från Missouri, och hennes make, Howard Robard Hughes Jr. Han härstammade från John Gano, ministern som sägs ha döpt George Washington. Han hade engelska, walisiska och delvis franska huguenotiska anor , och han var en ättling till John Gano, ministern som sägs ha döpt George Washington.

Under sin fars liv uppfann han tvåkantsvalsen, som möjliggjorde rotationsborrning av petroleum i tidigare otillgängliga områden 1909. Efter att ha gjort det smarta och lönsamma valet att kommersialisera tekniken genom att leasa bitarna istället för att sälja dem, senior Hughes fortsatte med att samla in andra tidiga patent och etablerade så småningom Hughes Tool Company 1909. Russell Hughes, den berömda författaren, manusförfattaren och filmregissören, var Hughes farbror.

Howard hughes sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *