Celebs Blog

House of Celebrities

Eltern

Amira Mohamed Ali Eltern

Amira Mohamed Ali Eltern Privé zegt Amira Mohamed Ali: “Dit is de grote passie van de Linken-Fraktion.” Amira Mohamed Ali, de Spitzenkandidat van de partij, klom in de kortst mogelijke tijd op van advocaat in de Bondsdag tot partijleider. Klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid zijn twee van de belangrijkste kwesties voor Duitse moslims. Jeugd, ouders en werk.

Amira Mohamed Ali Eltern
Amira Mohamed Ali Eltern

Curriculum Vitae van Amira Mohamed Ali
Amira Mohamed Ali werd geboren in Hamburg, Duitsland, op 16 januari 1980, als dochter van Duitse en Egyptische ouders. De vader komt uit Port Said en de moeder komt uit Heide in Sleeswijk-Holstein. Ze groeide op in de wijk Fuhlsbüttel in Fuhlsbüttel en heeft drie zussen en twee halfbroers. Ihr Abitur absolvierte sie in 1998 aan de Johanneums Gelehrtenschule in Hamburg-Winterhude, waar volgens de Wochenzeitung “der Freitag” slechts twee andere migrantenfamilies waren.

Daarna ging ze Jura studeren in Heidelberg en Hamburg. Van 2005 tot 2007 was ze juridisch referendariaat bij het Oberlandesgericht Oldenburg en sinds 2008 is ze gediplomeerd advocaat. Ze werkte tot 2017 als Syndikusanwältin en Contracts Manager bij een autoleverancier.

Amira Mohamed Ali is privé getrouwd met een man en heeft geen kinderen.

Amira Mohamed Ali is getrouwd en woont sinds 2005 in Oldenburg. Ihr Ehemann was volgens “der Freitag” al voor u lid van de Linkenpartij. Je man en jij hebben nog geen kinderen.

Als Linken-Politikerin in de politieke arena

Ze is sinds 2015 lid van het Kreisverband Oldenburg/Ammerland van de Niedersächsische Partei “Die Linke”. 8 procent). Ze liep in 2017 voor de Bondsdag als Direct Kandidaat voor de Wahlkreis Oldenburg-Ammerland en is sindsdien lid van de Bondsdag. Amira Mohamed Ali is lid van de Ausschuss voor Ernährung en Landbouw in de 19e Bondsdag, evenals een stellvertretendes-lid van de Wahlausschuss en de Vermittlungsausschuss. Ze was ook de woordvoerster van de Linksfraktion voor consumentenbescherming en dierenbescherming.

Amira Mohamed Ali Eltern
Amira Mohamed Ali Eltern

Zij werd op 12 november 2019 gekozen als Co-Vorsitzenden der Fraktion namens Dietmar Bartsch als opvolger van Sahra Wagenknecht. Volgens “Frankfurter Allgemeine” werd ze verkozen boven rivaliserende Caren Lay omdat ze een nauwe relatie had met de vertrekkende Fraktionschefin Katja Kipping en omdat de nieuw gekozen Fraktionschef Bartsch om persoonlijke redenen niet met haar wilde samenwerken.

Amira Mohamed Ali is de Spitzenkandidaat van Linken in Niedersachsen.

Ze is momenteel de Spitzenkandidatin van de Niedersächsischen Linken in de Bundestagswahl en voerde campagne voor een beleidsverandering, hogere minimumlonen, verbeterde sociale diensten en een echte transportrevolutie. Ze voerde campagne tegen leeftijdsdiscriminatie, de buitenlandse uitzendingen van de Bundeswehr en voor huurwoningen en een strengere belasting van vermogende particulieren.

Heb je het al gelezen? Janine Wissler’s persoonlijke informatie: Is de Linken-Spitzenkandidatin met iemand bevriend?

Buiten de Steckbrief valt er veel te leren.

Mohamed Ali is lid van de IG Metall en de Duitse Vereniging voor Dierenwelzijn. Ze demonstreerde in 2019 in Rheda-Wiedenbrück onder de vlag “der Freitag” tegen de slechte arbeidsomstandigheden in Schlachtkonzernen en de vleesindustrie. Ze besprak ook te lange diertransporten, Kastrations zonder beading en agrarische lobbyisten in het algemeen.

Amira Mohamed Ali is de eerste moslimvrouw die een politieke partij in Duitsland leidt.

Amira Mohamed Ali Eltern
Amira Mohamed Ali Eltern

Ze is de eerste moslimvrouw die een politieke partij in de Bondsdag leidt. Ondanks het belang van hun geloof bezoeken ze de Moschee volgens “FAZ.net” niet actief. Ze werkte als tiener als verkoper en kellnerin bij Volksfeste, volgens ‘abgeordnetenwatch.de’. Amira Mohammed Ali heeft meer dan 5.000 volgers op Instagram. Dit is de grootste passie van Amira Mohamed Ali.

Amira Mohamed Ali schrijft op “abgeordnetenwatch.de” dat muziek een van haar grote passies is. Ze zong in verschillende bands en speelde gitaar. Ze is momenteel lid van het akoestische duo “Brooklyn Baby”. Amira Mohamed Ali’s Instagram-account | Het Twitter-account van Amira Mohamed Ali | Het Facebook-account van Amira Mohamed Ali

Ben je al fan van News.de op Facebook en YouTube? Hier vind je het meest up-to-date nieuws, video’s en games, evenals een directe lijn naar de editor.

Amira Mohamed Ali Eltern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *