Celebs Blog

House of Celebrities

Eltern

Julius Thole Eltern

Julius Thole Eltern Groß Borstel wordt olympisch, tenminste als de Olympische Spelen deze zomer worden gehouden. Julius Thole wordt zelden in de stad gezien, want als Nationalmannschaftsspieler die nu 6e staat op de wereldranglijst van beachvolleybalteams, is de Jura-Teilzeitstudent constant in beweging. Als hij echter de voorkeur geeft aan rust, is hij met zijn hoogte van 2,06 meter moeilijk te missen.

Julius Thole Eltern
Julius Thole Eltern

Bote: Julius, jij bent tenslotte een van hen die onopgemerkt is gebleven. Du hast deine ersten Jahre in Groß Borstel verbracht, bevor du mit deinem jüngeren Bruder Konrad eine kurze Interimsphase in Alsterdorf verbrachte en dann ganz wunschgemäß wieder bei uns am Stadtteil heimisch sein durftest. Ben je deeltijdstudent en prestatieatleet, dan verblijf je nu in een Studenten-Bude in Barmbek. Kun je je voorstellen dat je op een bepaald moment in de toekomst naar deze locatie terugkeert? Of denk je op middellange termijn rond te kunnen komen met Big Borstel?

Julius Thole: In geen geval! We hadden en hebben een geweldige tijd in Groß Borstel, en ik zie mezelf hier in de toekomst gemakkelijk terugkeren. Maar voorlopig past mijn onverzorgde bestaan ​​mooi bij het urbane Barmbek.

Bote: Jij en je partner staan ​​op de eerste plaats op de landelijke ranglijst. Dat is heel ongelooflijk! Wat bracht je naar het “strand”?

Thole, Julius: Eigentlich, het was een meevaller. Mijn vader, die vroeger volleybal speelde en nog steeds doet, liet me in het verleden met hem meegaan naar toernooien. Hierdoor is mijn interesse in deze sport gewekt. Ik heb het echter ook geprobeerd met tennis en voetbal. Uiteindelijk kwam ik tijdens een van onze vakanties een Beachvolleybal-Trainer tegen. En op 18-jarige leeftijd nam ik de definitieve beslissing om beachvolleybal te gaan spelen. Vanaf dat moment ging alles heel snel. Bote: Velen van ons zijn benieuwd of jij en je beachvolleybalpartner Clemens Wickler ook vrienden zijn.

Julius Thole: Ja, Clemens en ik zijn goede vrienden. Dit is niet altijd het geval met het strandtafereel. Er zijn een paar succesvolle beachvolleybalteams die hun vrije tijd niet samen zouden doorbrengen. Persoonlijk vind ik het heel ontspannend als je mensen nog kan begrijpen tijdens het vijf weken durende trainingskamp, ​​de ongeveer 15 jaarlijkse toernooien en de twee tot twee uur durende dagelijkse training.

Julius Thole Eltern
Julius Thole Eltern

Bote: En waarom hebben jullie twee zo’n geweldige chemie op het veld?

Thole, Julius: Zonder twijfel, want we hebben een vergelijkbare trainingsfilosofie. We genieten van analytische trainingen en zijn harde werkers in het zand. We hebben verschillende sterke punten tegelijk. Clemens, een expert op het gebied van defensie, is lichtvoetig en snel ter been. Mijn sterkste punt is het blokspel, waarvoor ik al een natuurlijk voordeel heb vanwege mijn lichaamslengte van 2,06 meter – ook al ben ik verre van de beste op de tour. Nee, hoewel de Olympiastützpunkt in Wandsbek bijna ideale trainingsomstandigheden biedt. We hebben fantastische binnen- en buitenbanen, een goed geoutilleerde fitnessruimte en een topteam van fysiotherapeuten en sportpsychologen.

Bote: Ik ben ervan overtuigd dat je drie van je vele wensen met ons wilt delen. Ik geloof dat al het kennen van iemand het grootste verlangen is.

Thole, Julius: Ja, je hebt gelijk! Ik hoop oprecht dat de Olympische Spelen nu deze zomer in Tokio plaatsvinden. En dan hoop ik ooit mijn eigen gezin te stichten, en het zou geweldig zijn als we het Corona Virus snel kunnen verslaan.

Bote: Heel erg bedankt, Julius, en accepteer onze oprechte groeten! Thole speelt sinds 2010 beachvolleybal. In 2014 won hij met zijn Freiburger-partner Sven Winter het Duitse U19-kampioenschap in Kiel en het U18-EK in Kristiansand, Noorwegen.

Julius Thole Eltern
Julius Thole Eltern/

Thole/Winter kon in 2015 hun Duitse U19-Meister-titel verdedigen. Thole eindigde als negende in de U19 Wereldkampioenschappen in Porto in 2014, samen met Felix Göbert. Thole nam in 2015 deel aan de Smart Beach Tour en verschillende nationale toernooien met Max-Jonas Karpa.

Karpa/Thole eindigde als zevende in de Duitse Meisterschaft in Timmendorfer Strand. Thole behaalde de zesde plaats in de U20-Europameisterschaft 2015 in de zyprischen Paralimni en de negende plaats in de U22-Europameisterschaft 2016 in de griechischen Thessaloniki met Eric Stadie. Thole eindigde als vijfde op de 2016 U20 European Championships in Antalya, Turkije, naast Sven Winter. De vaste partner van Tholes sinds 2016 was Lorenz Schümann, met wie hij zijn nationale en internationale carrière begon.

https://www.youtube.com/watch?v=MSEZcMU7GD8
Julius Thole Eltern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *