Celebs Blog

House of Celebrities

Eltern

Magdalena Lobnig Eltern

Magdalena Lobnig Eltern Magdalena Lobnig is een Oostenrijkse Ruderin die werd geboren op 19 juli 1990 in Sankt Veit a der Glan. In 2016 wonnen ze voor het eerst de Europameister-titel. Ze werd in 2021 onderscheiden met de Olympische bronzen medaille. Rudersport debuteerde in 2004 voor de Ruderin van de VST Völkermarkt Ruderverein.

Magdalena Lobnig Eltern
Magdalena Lobnig Eltern

Ze won de Bronzemedaille in de Junioren-Weltmeisterschaften in de Doppelvierer in 2006, de vijfde plaats in de Junioren-Weltmeisterschafts in 2007 met de Doppelvierer en de zilveren medaille in de Junioren-Weltmeisterschafts in 2008 met Lisa Farthofer in de Doppelzweier. Bei die Europameisterschaften 2008 belegt sie mit dem Doppelvierer de fünften Platz.

In 2009 nam ze deel aan de U23 Wereldkampioenschappen als een double-double en eindigde als vijfde. In deze leeftijdsgroep behaalden Lobnig en Farthofer de negende plaats met de Doppelvierer in 2010 en brons met de Doppelzweier in 2011. In 2012 wonnen Lobnig en Farthofer het U23 Wereldkampioenschap. Bei den Europameisterschaften 2012 erreichte der österreichische Doppelvierer met Katharina Lobnig, Michaela Taupe-Traer, Magdalena Lobnig en Lisa Farthofer einen fünften Platz.

Magdalena Lobnig stapte in 2013 over naar het eerste elftal en eindigde als tweede in de Europameisterschafts achter Tschechin Miroslava Knapková. In hetzelfde jaar eindigde ze als vierde op het WK.

De vierde plaats in de Europameisterschafts en de vijfde plaats in de Wereldkampioenschappen volgden in 2014. Im Jahr darauf qualifizierte sich Magdalena Lobnig mit einem neunten Platz bei den Weltmeisterschaften 2015 für die Olympischen Spiele 2016. Lobnig won de Europameisterschafts in Brandenburg a der Havel op de 8 mei 2016, waarmee zijn Olympisch seizoen ten einde loopt. Lobnig bereikte de A-finale op de Olympische Spelen van 2016 en eindigde als zesde overall.

Lobnig won de World Cup in Posen in het post-olympische seizoen van 2017 en eindigde als derde in Belgrado en Luzern. Ze eindigde als derde in het seizoensklassement op de Wereldkampioenschappen in Sarasota, achter de Zwitserse Jeannine Gmelin en de Britse Victoria Thornley. Lobnig eindigde als tweede achter Jeannine Gmelin in de Ruder-Europameisterschaften 2018 in Glasgow.

Magdalena Lobnig Eltern
Magdalena Lobnig Eltern

Na anderhalf jaar eindigde Lobnig op de derde plaats achter Irin Sanita Pupure en Jeannine Gmelin tijdens de Wereldkampioenschappen in Plowdiw. 2019 wurde sie vierte bei den Europameisterschaften und neunte bei den Weltmeisterschaften. Ze eindigde op de tweede plaats achter Sanita Pupure op de Europameisterschafts 2020. Ze eindigde als derde op de Olympische Spelen in Tokio, achter de Nieuw-Zeelandse Emma Twigg en de Russische Hanna Prakatsen, met een bronzen medaille.

Die 1,80 m große Ruderin wurde durch Kurt Traer und aktuell von Robert Sens trainiert.

Rudern is een moeilijke sport. De mens moet zichzelf tot het uiterste van de pijn duwen. Ik ben aan het trainen. Rennen is mijn naam. “De mens moet sommige dingen onder controle houden”, zegt Magdalena Lobnig lachend. „Dat is niet te leren; het is iets dat moet worden ervaren. Daar moet een wil zijn. De meerderheid van de mensen luistert uiteindelijk omdat ze de pijn niet kunnen verdragen.”

Dat zou u niet moeten doen. Als het op jou aankomt, begint het plezier pas als de pijn begint. Maar het was pijnlijk voor de Kärntnerin om deel te nemen aan haar eerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. „Ik eindigde als tweede in de finale, maar kon het niet waarmaken. Dit was een enorme teleurstelling.”

Fünf Jahre später ist die Einer-Ruderin gewachsen. Is stabieler, ontvankelijker en klaar. De 31-jarige heeft veel geleerd op de “Road to Tokyo”. Niet alleen vanuit het standpunt van een atleet van wereldklasse. Er waren hoogte- en dieptepunten, glinsterende overwinningen in de Wereldbeker, Wereld- en Europese kampioenschappen, maar ook ziektes en blessures. Lobnig heeft een comeback gemaakt. Altijd een beetje beter, een beetje sterker.

„In de zeldzaamste gevallen is het pad naar de top een rechte lijn. Maar ook dat hoort bij de sport. Ik heb mezelf voldoende tijd gegeven om in vorm te komen, goed te sporten en als persoon te groeien. “Ik hoop in Tokio een olympische medaille te winnen”, zegt hij, verwijzend naar zijn hoofddoel.

Magdalena Lobnig Eltern
Magdalena Lobnig Eltern

Lobnig eindigde als vierde in de enige pre-olympische krachttest van de topboot in de W1x op de Luzerner Rotsee. “Iedereen die mij kent, weet dat een vierde plaats normaal gesproken niet is waar ik naar op zoek ben. Maar ik heb gemerkt dat ik volledig betrokken ben”, zei de Völkermarkterin, die slechts 0,8 seconden op de Stockerl en 2,80 seconden op de overwinning miste. “Het was de langverwachte bevestiging dat onze weg de juiste is. veel efficiënter kunnen werken.”

Lobnig, die met haar Wereldbekerzege in Zagreb de Gesamt-Weltcup won, verzamelde de olympische Feinschliff voor haar belangrijkste wedstrijd in haar carrière in twee trainingskampen in Breisach am Rhein en Breisach am Weißensee. Hieraan werd bijvoorbeeld gewerkt in het midden van de 2.000 meter lange Rennstrecke. „Nu kan ik mijn kracht in de doelsprint nog beter uitspelen.”

Omdat alle grote regatten hetzelfde zijn, is de tactiek duidelijk.

Magdalena Lobnig Eltern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *