Celebs Blog

House of Celebrities

Eltern

Fabio Quartararo Eltern

Fabio Quartararo Eltern Fabio Quartararo, ook bekend als El Diablo, is een MotoGP-rijder bij Monster Energy Yamaha MotoGP, die Frankrijk vertegenwoordigt in de sport. Hij won het MotoGP Wereldkampioenschap in 2021 en is de huidige kampioen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Franse wereldkampioen in de koningsklasse uit Quartararo komt.

Fabio Quartararo Eltern
Fabio Quartararo ElternV

Quintaro won zes Spaanse kampioenschappen voordat hij in 2013 zijn Grand Prix-debuut maakte, waaronder de CEV-Moto3-Kronen in 2013 en 2014. Vanwege zijn vroege successen werd hij vergeleken met meervoudig wereldkampioen Marc Márquez en zijn vaste leeftijd als “Großartiges” statistici op weg naar het WM-Niveau.

Fabio Quartararo (Italiaans: Fabio Quartararo) De ouders van Etienne Quartararo (Vater)

Met Petronas Yamaha SRT keerde hij terug naar de Moto3- en Moto2-wereldkampioenschappen, waar hij niet aan de verwachtingen voldeed, maar eindigde het jaar als Rookie of the Year met zeven polepositions en een vijfde plaats. Quartararo sloot het seizoen 2020 af met drie overwinningen en promoveerde naar het Yamaha Factory Team voor 2021, waar hij het kampioenschap won met nog twee ronden te gaan na vijf overwinningen. Quartararo heeft tot nu toe acht overwinningen, twintig podiumplaatsen en vijftien polepositions in de MotoGP.

Quartararo werd geboren in Nizza, Frankrijk, waar hij zijn professionele carrière begon op vierjarige leeftijd. De volgende stop van Seine was Spanje, waar hij deelnam aan de Promovelocidad Cup (RACC) van de Real Automóvil Club de Catalua tegen jonge coureurs. In de jaren 2008, 2009 en 2011 won hij kampioenschappen in de 50cc-, 70cc- en 80cc-klassen van de Serie. Quartararo won in 2012 de Mediterrane Pre-Moto3-Klasse, ook wel bekend als de Spaanse Meisterschaft, voordat hij overstapte naar de Senioren-Moto3-Serie in Spanje.

Zie ook de ouders van Gina Stiebitz.

Quartararo debuteerde in 2013 in de klasse van de CEV Repsol-Moto3 Serie en voegde zich bij Juan Borja’s Wild Wolf Racing Team, dat werd geleid door een voormalig Grand Prix-coureur. Quartararo eindigde als tweede achter Wayne Ryan uit het Verenigd Koninkrijk in zijn eerste kampioenschapsrace op het Circuit de Barcelona-Catalunya, dat onder minder dan ideale omstandigheden werd verreden. Na een zesde plaats in de tweede race van het circuit, staat Quartararo nu op de gedeelde eerste plaats met Bryan Schouten uit Nederland.

Fabio Quartararo Eltern
Fabio Quartararo Eltern

Quartararo eindigde als zevende in de Meisterschaftswertung, 37 punten achter de Spanjaard Marcos Ramrez, met slechts één Top-Ten-Ergebnis in de volgende vier races, afgezien van de pole-positie in Navarra. Hij eindigde het seizoen sterk en won alle drie de resterende races vanaf pole position, inclusief de kampioenschapsfinale in Jerez, waar hij Ramrez met bijna tien seconden versloeg. Quartararo werd de eerste niet-Spanjaard die de titel won sinds Stefan Bradl in 2007, en de jongste winnaar van de serie met 14 jaar en 218 dagen, waarmee hij het vorige record van Aleix Espargaró verbrak.

Quartararo nam deel aan de CEV-Repsol-Meisterschaft in plaats van het Wereldkampioenschap vanwege zijn leeftijd aan het begin van 2014. Tot 2010 moest een coureur 16 jaar oud zijn om deel te nemen aan een Grand Prix, een regel die in 2008 werd aangekondigd en geïmplementeerd in 2010. Quartararo bleef de rest van het seizoen op een Honda, maar rijdt nu voor Emilio Alzamora’s Estrella Galicia 0,0 Nachwuchskader.

Quartararo werd tot kampioen gekroond nadat hij negen van de tien races had gewonnen tijdens het seizoen en als tweede eindigde in de andere twee – achter Mara Herrera in Jerez en Jorge Navarro in Albacete. Navarro voegde zich bij hem als teamgenoot voor de laatste race van het seizoen in Valencia en eindigde met een voorsprong van 127 punten. Finalisten Alexis Masbou en John McPhee, die SaxoPrint-RTG voor het eerst vertegenwoordigden in het Wereldkampioenschap, werden ook verslagen door Quartararo.

Zie ook de ouders van Jasmin Schwiers.

Fabio Quartararo Eltern
Fabio Quartararo Eltern

Tijdens de Spaanse Meisterschafts demonstreerde Quartararo enkele indrukwekkende prestaties die de aandacht van de WM-Teilnehmers trokken. Quartararo won de französische Langstreckenrennen Grand Prix 2014 in Le Mans met een voorsprong van vier seconden op het veld op alle negen circuits.

Vertegenwoordigers van de Grand-Prix Commission van Dorna Sports, de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), de International Road-Racing Teams Association (IRTA) en de Motorcycle Sports Manufacturers’ Association (MSMA) kondigden in augustus 2014 aan dat de eerder ingevoerde Altersberechtigungsregels worden gewijzigd, waardoor de FIM CEV Moto3-kampioen (ongeacht leeftijd) kan deelnemen aan het Moto3-wereldkampioenschap van het volgende seizoen. Deze wijziging is in 2015 ingegaan.

Fabio Quartararo Eltern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *