Dag tolstoy familj

Dag tolstoy familj är en familj av ryska herrar som ökade till ryska rikets höga aristokrati efter den ryska revolutionen. Tolstojs förnamn som flyttade från Chernigov till Moskva på 1400 -talet och fungerade som hovman under Vasily II i Moskva under hela hans regeringstid. De “galna Tolstoys”, som de kallades i det kejserliga Rysslands höga samhälle, [behövs] har lämnat ett bestående inflytande i rysk politik, militärhistoria, litteratur och konst, bland andra studier.

Dag tolstoy familj
Dag tolstoy familj


Tolstoj var patriark i en familj av provinsiella muscovitiska herrar som spårade sitt ursprung till en mytisk litauisk adelsman vid namn Indris, som enligt Pyotr Tolstoj anlände till Chernigov 1353 med sina två söner Litvinos och Zimonten och en druzhina av 3000 män från det heliga romerska riket. Senare hävdas det att Indris konverterades till östra ortodoxi under namnen Leonty och hans söner – Konstantin respektive Feodor – Efter att ha flyttat från Chernigov till Moskva gav Vasily II i Moskva sitt sonson, Andrei Kharitonovich, smeknamnet Tolstiy.

Vissa forskare tror att de var litauier som kom från Storhertigdömet Litauen, som då var en del av den tyska ordningen, och bosatte sig i Chernigov på grund av deras hedniska namn och det faktum att Chernigov kontrollerades av Demetrius I Starshy kl. tidenSamtidigt har inget omnämnande av Indris någonsin hittats i tidningar från 1300- till 1500 -talen, och Chernigov Chronicles, som Pyotr Tolstoy hävdade som källa, har gått förlorade.

De första dokumenterade medlemmarna av Tolstoy -familjen levde på 1600 -talet, liksom Tolstoys själva. Tolstoj anses vara grundaren av familjen med titeln, efter att ha tilldelats greve av den ryska kejsaren Peter den store. Namnlösa grenen på samma stjälk härstammar från Ivan Andreevich Tolstoy, liksom den samma namn på samma stam.

Dag tolstoy familj
Dag tolstoy familj

Deras gemensamma stamfader var Andrey Vasilievich Tolstoy, som gifte sig med Stepanida Miloslavskaya, en släkting till tsarinan, och hade en son som hette Alexander. Denna fackförening hade öppnat dörren för den genomsnittliga herrfamiljen att få tillgång till domstolen i Moskva. Familjen Tolstoy finns också bland de namnlösa provinsherrarna med samma rötter som Tolstoys i romanen Krig och fred.


Han gjorde sitt första anmärkningsvärda bidrag under slaget vid Czarnowo, som ägde rum natten till 23–24 december 1806, och där den andra divisionen av den ryska armén i Polen, under hans ledning, höll ut i femton timmar mot hela Napoleons hela armé. Pultusk och Eylau var slagsmål där han utmärkte sig som en av de mest respekterade generalerna i den anti-Napoleonska koalitionen, och han hedrades för sin tapperhet. I slaget vid Guttstadt skadades han svårt, och de fruktade för hans liv.

Hans utmärkta kommando över de vitala positionerna under det stora slaget vid Borodino fortsatte tills han blev skalchockad och måste avlägsnas från slagfältet. Ostermann-Tolstoy skadades en andra gång under slaget vid Bautzen (1813), men han vägrade att avstå från ledningen för sin armé. Segern vid Kulm (30 augusti 1813), som resulterade i amputation av hans vänstra arm, var hans stora framgång i kriget. När kriget var slut hade han en oenighet med kejsaren och avgick. Resten av sitt liv reste han sedan genom hela Europa.

Dag tolstoy familj
Dag tolstoy familj


Greve Aleksey Nikolayevich Tolstoy tillhörde en gren av Tolstoy -familjen som skilde sig från de andra. Han kritiserades av kritiker för sin extrema naturalism och onödiga sexualitet i sina tidiga noveller, som publicerades på 1910 -talet. Hans politiska åsikter förändrades efter revolutionen, och han återvände till Sovjetunionen efter en kort vistelse i tysk emigration. Hans science fiction -verk Aelita (1923), som handlar om ett uppdrag till Mars, och The Garin Death Ray (1927), som handlar om en resa till planeten Garin, är fortfarande populära bland läsare idag.

Senare i livet publicerade han två stora romaner om historiska ämnen, Peter den första och Vägen till Golgata .Som en ivrig följare av Joseph Stalin fick han smeknamnet “röda greven” eller “kamratgreven”, och hans verk betraktades allmänt som klassiker i sovjetisk litteratur när de publicerades. Även om hans rykte led mycket under uppkomsten av den socialistiska realismen, har hans barns berättelseskaraktär Buratino förblivit populär bland yngre publik i Ryssland och i före detta Sovjetunionen, som framträtt som populär läsning, en filmatisering och ett antal andra derivatformer.

Dag tolstoy familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *