Celebs Blog

House of Celebrities

biografija

Medlin olbrajt biografija

Medlin olbrajt biografija: Zajedno s predsjednikom Clintonom, bila je državna sekretarka Sjedinjenih Država ukupno šest godina. Bila je prva žena državni sekretar u zemlji. Olbrajtova je sa porodicom napustila Čehoslovačku u Sjedinjene Države. Njen otac, ambasador Josef Korbel, preselio je porodicu u Denver, Colorado, a ona je kao rezultat ove odluke postala državljanka SAD.

Medlin olbrajt biografija
Medlin olbrajt biografija

Na Univerzitetu Kolumbija, Olbrajtova je doktorirala političke nauke, napisavši svoju disertaciju o Praškom proleću. Prije nego što se pridružila Vijeću za nacionalnu sigurnost, bila je savjetnica senatora Edmunda Muskiea. Održala je posao sve dok predsjednik Jimmy Carter nije odstupio 1981. godine, kada je preuzela dužnost.

Politika koja je u protekloj deceniji dovela do toga da toliko istaknutih srpskih političara ostane bez posla, navela je zamenicu američkog državnog sekretara Medlin Olbrajt da veruje da je došlo vreme da ona napusti svoju funkciju.

Naime, Javnost Srbije smatra da dve zemlje Srbiju i Srbiju treba nazivati ​​”mrzi” i da to treba činiti u sukobima bivše Jugoslavije. Povodom oznake “srbomrsca”, Dabe je ocenio da sadašnje rukovodstvo u Beogradu neće uticati na naciju i svet.

Predsednikovanja Donalda Trampa Donald Trampa nije bio državni sekretar, ali je politički uticaj zvanično priznat kao takav. Olbrajt, koji ima 84 godine, imenovan je za sljedećeg predsjednika Kluba Odbora kao priznanje za njegov revolucionarni rad u američkoj vanjskoj politici.

Moguće je da to nije primarna funkcija, ali ministar koji nadzire Lojda Ostina će se nesumnjivo konsultovati i savjetovati po tom pitanju. Kada se stvari zakomplikuju na Balkanu, u regionu Kosova, u Bosni i Hercegovini ili Hrvatskoj, verovatno će se ove ideje izgubiti u prevodu za ljude u gradu Beogradu, koji je još uvek daleko od “Klintona” – era kadrova.

Medlin olbrajt biografija
Medlin olbrajt biografija

Medlin Korbel Olbrajt je sahranjen sa Mari Janom Korbelovom 1937. godine u Jevrejinim Porodicama. Njena porodica je u katoličanstvu i zbog toga je dobila ime “Katolkinja”. Uostalom, on je bio diplomata koji je proveo dve godine u Beogradu.

Prvog dana Medlinovog života u Beogradu pokazuje se kao živi svedok života koji je živeo, zbog čega je i ambasador u Sjedinjenim Državama. Godine 1939. i 1948. komunisti u Čehoslovačkoj okupirali su Veliku Britaniju i SAD u Pragu, respektivno, a njena porodica je bila dva puta beala iz bivše Čehoslovačke.

Otvorena je 1955. u Denveru, u Koloradu, kao srednja škola. Međunarodne studije na Univerzitetu Johns Hopkins D.I. Univerzitetu Kolumbija je dom doktorskog programa iz oblasti religijskih studija i teologije. Doktor prava Poasni je profesor na univerzitetima u Vaingtonu i Vinipegu.

Sedamdeseti godina angauje u politici, ponajviše kao glavni pomoćnik u pravnim pitanjima američkog senatora Edmunda Maskije. Odlazi zatim na Belu kuu, predsednik Karter i Uprava Nacionalnog saveta za bezbednost zadužena za poslove uprave. Sve dok je ambasador pri Ujedinjenim nacijama. Postala je prva drvna sekretarka SAD-a, i ona je ili agresivna ili odluno, kao da je posmatrala, tačnije spoljnom politikom.

Medlin olbrajt biografija
Medlin olbrajt biografija

Nema dokaza koji bi ukazivali na to da su sankcije ili direktna intervencija u ime Zemlje učinjene kako bi se potkopalo međunarodno pravo ili unaprijedili interesi SAD-a. Na isti način kako je pisao Kolin Paul, Olbrajtova je stajala pred upotrebom nadređenih Vojne sile, govoreći “U svemu jesvrha posedovanja” tih sila, “sve dok nemamo mogućnosti da to podignemo?”

Iskoristite priliku da bombardujete Srbiju. Srbija je poznata i kao “odvratnim” i kao “izvanrednim narodom nepoznate istorije” zbog svog položaja u određenom vremenskom periodu. Jedna Srbina je, po meni, malo preskupa. Kao aktuelni predsjednik Predsjedništva Srbije BiH i lider SNSD-a, Milorad Dodik je na funkciju izabran 1998. godine uz podršku predsjednice Olbrajtove “dakom sveeg vetra na Balkanu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *