monique des bouvrie kinderen Des Bouvrie werd geboren op 3 augustus 1942 in Naarden. Op zestienjarige leeftijd schreef hij zich na de middelbare school in aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Daarna richtte hij zijn eigen interieurwinkel op in Naarden en presenteerde hij het tv-programma TV Woonmagazine. Hij creëerde de kamers in het Floris Suite Hotel in “Hollandse koloniale stijl met Caribische flai.
Zijn persoonlijke visie op design ontstond aan de Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij zijn professionele carrière begon. Met zijn unieke en vooruitstrevende ideeën maakte de jonge Des Bouvrie indruk op de designwereld. Door samen te werken met tal van fabrikanten, waaronder Linteloo, Dutch Originals en Gelderland, kon hij zijn visie verder ontwikkelen. Deze laatste maakte in 1969 als eerste een ontwerp van Des Bouvrie; de kubusbank bank, die inmiddels erkend wordt als designklassieker.
Vanaf 1993 is de ontwerpstudio van Des Bouvrie verhuisd naar het voormalige arsenaal van de vesting Naarden. Het iconische gebouw ‘Het Arsenaal’ werd door hem en zijn partner Monique omgetoverd tot een showroom voor zijn ontwerpen.
Het werk van ontwerper Jan des Bouvrie is in de loop der jaren met talloze prijzen en onderscheidingen bekroond. Het is ook duidelijk dat Des Bouvrie’s visie wordt weerspiegeld in zijn talrijke interieurboeken. In 2009 werd Des Bouvrie benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn verdiensten op het gebied van kunst en design.
Verborgen Verleden, een Nederlandse tv-show vergelijkbaar met Who Do You Think You Are? Jan des Bouvrie ontdekte dat zijn familie afstamde van Jehan de le Bouvrie van Sainghin-en-Mélantois, waar zijn weduwe, Jeanne de la Motte, in 1543 een boerderij met vier koeien en twee paarden erfde. Een kleinzoon van Jehan, de koopman Lawrence de Bouverie, geboren in Sainghin, reisde naar Engeland, waar zijn afstammeling.
William des Bouverie de voorvader werd van de graven van Radnor, van Longford Castle. Jan des Bouvrie hoopte de huidige William Pleydell-Bouverie, 9de graaf van Radnor, te ontmoeten, maar was niet succesvol, aangezien Lord Radnor niet instemde om hem te ontmoeten Museum van het Nederlandse fort is te vinden in Naarden (Nederlands Vestingmuseum). Naast het tweejaarlijkse fotofestival wordt de Matthäus-Passion van Bach op Goede Vrijdag uitgevoerd in de plaatselijke kerk, die St. Vituskerk wordt genoemd.
De Grote Kerk in de Marktstraat dateert uit de 15e eeuw. Voorafgaand aan de protestantse. Reformatie werd het genoemd naar St. Vitus. Het is een van de oudste nog bestaande kerken in Nederland en heeft het geluk gehad de Spaanse invasie van 1572 en de daaropvolgende verbranding van de stad te overleven.
Talloze houten gewelven in de kerk zijn beschilderd met taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament. Ze waren jarenlang verborgen geweest en werden pas onlangs herontdekt tijdens een restauratieproject dat ze blootlegde. In deze kerk vinden orgelmuziekavonden en het tweejaarlijkse Fotofestival Naarden plaats.Het Spaanse Huis, met een ontwerp ter herdenking van het bloedbad van.
De Spaanse Shelter , gelegen aan de Turfpoortstraat 27, was ooit een kerkgebouw dat werd gerenoveerd om migranten te huisvesten. In 1572 vermoordden Spaanse troepen 700 mensen die zich hadden verzameld om een vredesvoorstel van de Fransen te horen. Toen de Spanjaarden arriveerden, schoten ze op de verzamelde bewoners, voordat ze het dorp met een vuur verwoestten. Op de bovendorpel en onder de dakrand herdenkt een plaquette de gruweldaad.
In 1615, nadat de bevolking zich had hersteld, werd op de plaats het stadhuis gebouwd. Een deel van de constructie werd afgestaan aan De Waag de gemeentelijke instantie belast met de controle van gewichten en maten. Het gebouw diende later als bakkerij voor een Frans garnizoen en produceerde meer dan 1000 broden per dag. Van 1967 tot 1992 deed het dienst als Comeniusmuseum. Het Weegschaal Museum is gevestigd in het monumentale pand van Landgoed Weegschaal.