Martijn Nekoui Relatie

Martijn Nekoui Relatie QuillBot zal de tekst voor je herschrijven. Maak een nieuwe alinea door iets in dit vak te schrijven of te kopiëren en vervolgens op de knop Parafraseren te drukken. Stichting MOAM is in 2014 opgericht met als voornaamste doel om jonge creatievelingen een platform.

Martijn Nekoui Relatie
Martijn Nekoui Relatie

en een kans te geven om hun kunnen te demonstreren. Dit gebeurt in samenwerking met bekende namen in de Nederlandse creatieve sector. Er worden verschillende projecten en evenementen gepland, variërend van catwalkshows tot pop-uptentoonstellingen, waarbij de primaire creatieve input komt van pas afgestudeerde, diverse creatieve talenten.

Het MOAM-collectief is slechts een van de vele voorbeelden. Dit initiatief omvat de deelname van een aantal jonge ontwerpers om een ​​haute couture-collectie voor de catwalk te ontwerpen. Het collectief MOAM werkte de afgelopen jaren samen met uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder Disney, het Rijksmuseum, Doutzen Kroes, Dior, Jan en Taminiau, om er maar een paar te noemen.

De focus op jeugdige, diverse creatieve talenten is wat MOAM onderscheidt van andere organisaties. Het is ons doel om deze talenten kennis te laten maken met professionals uit de industrie en hen de kans te geven hun werk te presenteren op gerenommeerde locaties, en om het publiek vertrouwd te maken met het talent van een nieuwe generatie.
De regio die bekend staat als de Lage Landen (die België, Nederland en Luxemburg omvat) heeft dezelfde naam als het land. In laaggelegen gebieden in heel Europa worden vaak plaatsnamen gebruikt met de woorden Neder, Nieder, Nedre, Nether, en Bas of Inferior (in Romaanse talen). Ze worden soms gebruikt in een deiktische relatie tot een hoger gelegen grond die achtereenvolgens wordt aangeduid met onder andere de termen Super Ober, Boven, High, Haut of Hoch. In het geval van de Lage Landen / Nederland is de geografische ligging van de lagere regio min of meer stroomafwaarts en nabij de zee, afhankelijk van de regio.

Martijn Nekoui Relatie
Martijn Nekoui Relatie

Hoewel de geografische ligging van de bovenregio in de loop van de tijd relatief constant is gebleven, is de locatie van de economische en militaire macht die de Lage Landen regeert in de loop van de tijd drastisch veranderd. De Romeinen erkenden een onderscheid tussen de Romeinse provincies benedenstrooms Germania Inferior (dat tegenwoordig delen van België en Nederland omvat) en bovenstrooms Germania Superior (dat delen van België en Nederland omvat) (tegenwoordig deel van Duitsland). De term ‘Laag’ werd gebruikt om opnieuw naar de regio te verwijzen in de 10e eeuw, toen het hertogdom Neder-Lotharingen, dat een groot deel van de Lage Landen omvatte, werd gesticht. [39][40] De Boven-regio die overeenkomt met deze tijd is Boven-Lotharingen, die momenteel in Noord-Frankrijk ligt.

Voor hun oorspronkelijke thuisland, Bourgondië, in het huidige oost-centraal Frankrijk, gebruikten de hertogen van Bourgondië, die in de 15e eeuw vanuit hun woonplaats in de Lage Landen regeerden, de term les pays de par deçà (“de landen hier” ) om te verwijzen naar de Lage Landen, in tegenstelling tot les pays de par delà (“de landen daar”) voor hun verblijf in de Lage Landen.

[41] Een deiktische term met betrekking tot andere Habsburgse gebieden, zoals Hongarije en Oostenrijk, werd in Les pays de par deçà (“land hier beneden”) [42] opgericht tijdens de periode van het Habsburgse bestuur. Neder-landen werd gebruikt om naar Nederland te verwijzen in officiële Nederlandse kranten uit die tijd. [43] Behalve dat het geografisch gezien het gebied tussen de Maas en de Nederrijn was, was Niderlant in de late middeleeuwen ook de naam die aan de regio werd gegeven. In deze deiktische context werd aangenomen dat het gebied dat bekend staat als Oberland (Hoogland) ongeveer begon bij de nabijgelegen hoger gelegen stad Keulen, die werd beschouwd als het begin van de regio.

Martijn Nekoui Relatie
Martijn Nekoui Relatie

Tijdens deze periode verloren de “Lage Landen” en “Nederland” hun deictische betekenis, die aan het einde van de zeventiende eeuw werd vastgesteld. De Lage Landen waren bekend onder verschillende namen, waarvan waarschijnlijk Vlaanderen de meest voorkomende was, als pars pro toto voor de Lage Landen, vooral in Romaans sprekend Europa. In de loop van de Tachtigjarige Oorlog.

werden de Lage Landen verdeeld in twee delen: een Noord-Nederlandse Republiek (ook bekend als de Latinized Belgica Foederata, of “Federale Nederlanden”, de voorloperstaat van Nederland) en een Zuid-Nederland onder Spaans bestuur (gelatiniseerde Belgica Regia, “Koninklijke Nederland”, de voorloperstaat van België). De Lage Landen zijn nu een verzamelwoord dat verwijst naar de landen Nederland, België en Luxemburg, maar de uitdrukking “Lage Landen” wordt vaak gebruikt om naar Nederland te verwijzen, met name in de meeste Romaanse talen, waaronder Frans en Italiaans. Het wordt vaak door elkaar gebruikt met de meer neutrale en geopolitiek neutrale term Benelux.

Martijn Nekoui Relatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *