Marco Wanderwitz Ehefrau

Marco Wanderwitz Ehefrau De Bundesregierung heeft een nieuwe Ostbeauftragter aangesteld na het aftreden van Christian Hirte. Marco Wanderwitz, een CDU-lid uit Saksen, zal de taak overnemen. Het eerste antwoord van Seine is beknopt: Marco Wanderwitz zei net “Het is zo” aan het einde van een evenement, volgens verschillende mediaberichten.

Marco Wanderwitz Ehefrau
Marco Wanderwitz Ehefrau

Als gevolg hiervan wordt de parlementaire staatssecretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken overgedragen aan het ministerie van Economische Zaken, waar de Ostbeauftragte zal worden toegewezen.

Wanderwitz is de veilige gok van de Kanzlerin – iemand die niet schuldig is aan samenzwering achter de schermen met de AfD. Christian Hirte, zijn voorganger, werd onlangs bestraft voor het sturen van een felicitatie-tweet naar Thomas Kemmerich na zijn verkiezing tot minister-president.

Wanderwitz, aan de andere kant, staat bekend om zijn sterke rechterhand Kante. Het is de moeite waard om zijn Twitter-profiel te lezen, vooral als hij schrijft: “Veel mensen lijken niet te weten dat de heer Höcke een nazi is. In zijn Fraktion wordt hij omringd door anderen. In Thüringen is dit een hot topic.”

Michael Kretschmer beschuldigt Wanderwitz ervan een leugenaar te zijn.

Wanderwitz, die 44 jaar oud is, is een van de jongere leden van de Bondsdag, maar toch wordt hij als deskundig beschouwd. Wanderwitz is sinds 2002 lid van de Bondsdag en heeft zijn kiezers vijf keer van de Chemnitz Umland/Erzgebirgskreis II Wahlkreis naar Berlijn gestuurd.

Hij is de voorzitter van de Unionsfraktion van de Sächsischen Abgeordneten en bekleedt vele functies bij de CDU, waaronder de Kreisvorsitzender in Zwickau, de Präsidiumsmitglied der CDU Sachsen en de Bundesvorstandsmitglied der CDU Deutschlands. Wanderwitz is geliefd onder christenen en in zijn thuisland Duitsland.

Wanderwitz heeft veel energie gestoken in zijn rol als Staatssekretär.

De CDU-politicus is een van degenen die zich als staatssecretaris veel hebben ingezet. En hij is een grote vijand van Sachsens minister-president Michael Kretschmer.

Dat was niet altijd het geval: toen Kretschmer nog in de Bondsdag zat, waren de twee meer rivalen. Ondertussen klampen ze zich vast aan een streng. “Ze hebben zich verenigd”, zegt een bron dicht bij de Duitse minister-president.

Gleiche Lebensverhältnisse sind ein Herzensthema.

Wanderwitz is gepassioneerd door de kwestie van gelijke kansen in het leven, zo stelt hij op zijn website. Een onderwerp dat hij praktisch mag overdragen van het Innen- en Heimatministerium naar het nieuwe effectiviteitscentrum van het ministerie van Economische Zaken.

Marco Wanderwitz Ehefrau
Marco Wanderwitz Ehefrau

Hij is zich er terdege van bewust dat hij als Ostbeauftragter weinig bestuurlijke macht heeft. De rol van de Beauftragten van de Bundesregierung is van oudsher die van denker en leider. Als gevolg hiervan zal ze ook met Wanderwitz te maken krijgen.

Dat hij uit het CDU-Landesverband Sachsen komt, is ongetwijfeld een voordeel. De vorming van een zwart-rood-groen coalitie in de CDU wordt als een succes beschouwd.

Biografieën, net als in het echte leven

Niet alles in Wanderwitz’ leven verliep volgens plan. Wie hem vandaag in de Bondsdag tegenkomt, zal zien dat hij vaak wordt gezien met een kind in een autostoeltje. Die Mutter is ook lid van de CDU in de Bondsdag: Yvonne Magwas komt ook uit Saksen. Je zou kunnen zeggen dat er liefde aan het werk is. Het is een levensverdieping, zoals ze al heel lang zijn, zelfs in de CDU.

In de Unionsfraktion was dit een langlopend Klatsch- en Tratschthema. Hängengeblieben is niet een van hen, hoewel Wanderwitz en Magwas hun relatie al lang openbaar maken.

Volgens Wanderwitz van de Free Press is zijn relatie met zijn ex-vrouw goed en heeft hij met haar een “goed functionerende opvoedingsgemeenschap”. Wanderwitz diende in het leger na zijn afstuderen in 1994. In 1995 voltooide hij zijn juridische studie aan de Technische Universiteit van Dresden en in 2000 voltooide hij de eerste juridische staatstest aan de Universiteit van Potsdam. Na zijn stage in 2002 slaagde hij voor het tweede staatsexamen. Sinds mei 2003 is hij advocaat in Leipzig.

Carrière in de politiek

Wanderwitz werd in 1990 lid van de Junge Union en in 1998 van de CDU. Hij is voorzitter van de districtsafdeling van de CDU in Zwickau en bestuurslid van de protestantse werkgroep Chemnitz en Chemnitz. Hij is lid van de plaatselijke politieke vereniging Chemnitz-Mittweida-Zwickau.

Marco Wanderwitz Ehefrau
Marco Wanderwitz Ehefrau

Wanderwitz is sinds 2004 lid van de gemeenteraad van de belangrijke districtsgemeente Hohenstein-Ernstthal.

2002-heden: parlementslid

Wanderwitz is sinds 2002 lid van de Duitse Bondsdag en vertegenwoordigt het kiesdistrict Chemnitzer Umland – Erzgebirgskreis II. Van 2002 tot 2005 was hij plaatsvervangend voorzitter van de Jonge Fractie binnen de CDU/CSU-fractie, en van 2005 tot 2014 was hij voorzitter van de groep.

Wanderwitz was altijd een rechtstreeks gekozen lid van de Duitse Bondsdag. Hij kreeg 37,5 procent van de primaire stemmen bij de verkiezingen van 2005. In 2009 stelde hij zich kandidaat voor het federale kiesdistrict Chemnitz Umland/Ertsgebergte II als CDU-kandidaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *