Bernd Wallisch Ehefrau

Bernd Wallisch Ehefrau Als gevolg daarvan zijn Kreuzfahrten nu ab Kreuzfahrt während Corona – een hot topic, volgens een Hamburger reisgids. Sommige bedrijven, zoals Aida Cruises, hebben al reizen geannuleerd, terwijl andere ondanks de Pandemic in the Sea – Tui Cruises’ “Mein Schiff 2” gelanceerd in juli, blijven opereren. Hoewel er momenteel een Hamburger TV-Reiseleiter op de Donau staat, is de oversteekervaring nog steeds hetzelfde – ondanks alle veiligheidsmaatregelen?

Bernd Wallisch Ehefrau
Bernd Wallisch Ehefrau

Het was een korte trip naar de Bayerische Passau voor de “Verrückt nach Meer”-Reisebegleiter. Van daaruit begon hij in juni zijn eerste Flusskreuzfahrts als reisgids. De “MS Amelia” vaart een week lang de Donau tussen Wenen, Boedapest en Bratislava, met slechts 120 passagiers aan boord in plaats van de gebruikelijke 220.

Kreuzfahrten worden besproken door een Hamburger-reisgids.

Gasten moeten volgens Wallisch een paar voorzorgsmaatregelen nemen voordat ze vertrekken. Fieber wordt gemeten voordat u aan boord gaat en gasten moeten voor vertrek een gezondheidsformulier invullen. Corona-Tests daarentegen worden niet uitgevoerd.

Er gelden aanvullende beperkingen zodra de gasten aan boord van het schip zijn aangekomen. Aan de gangs is er een Einbahnstraßensystem, Desinfektionsmittel in de kamers, dagelijkse Fiebermessen en een Maskenpflicht overal waar men zich vrij kan bewegen.

Dit kan ook voor u interessant zijn: Na Aida en Tui zijn Tours die vertrekken vanuit Hamburg verboden, volgens de volgende Kreuzfahrt-Riese.

„Ab en vergeet de maskers van de gasten, want ze voelen zich thuis aan boord van het schip – daar zullen we ze aan moeten herinneren. “We zijn net de Maskenpolizei”, legt de 42-jarige uit. Over het algemeen valt het echter goed mee.

Ongeacht Corona: Aanlandingen zijn mogelijk.

Bernd Wallisch Ehefrau
Bernd Wallisch Ehefrau

Ondanks het virus zijn landingen toegestaan. De gasten moeten bij verschillende haltes in kleinere groepen de boot kunnen verlaten en met het verzoek weg te blijven van grote evenementen. “Teilweise, ik krijg de indruk dat de regels op het land veel losser zijn dan aan boord”, zegt Wallisch. Voor de stadsrondleidingen was extra audio-apparatuur voorzien, zodat de toeristen niet, zoals anders, op één been hoefden te staan ​​om de uitleg van de reisleider te horen.

Normaal gesproken neemt hij gasten mee op zeecruises over de hele wereld, maar vanwege de Corona-Krise stuurt het reisbureau “Phoenix Reisen”, dat wordt gerund door Wallisch, voor het eerst geen schepen naar de volle zee. Zelfs de ARD-serie “Verrückt nach Meer”, gecreëerd door Wallisch, kan op dit moment niet worden voortgezet zoals gepland.

“Geloof de slechte pers niet!” roept Wallisch uit.

De ervaren reisgids is ervan overtuigd dat de veiligheidsmaatregelen van het schip effectief zijn: „Ik weet niet zeker of ik de slechte reputatie krijg die cruiseschepen hebben. Met alle maatregelen die zijn genomen, is de situatie op de schepen niet zo gevaarlijk als veel mensen denken.” Hij is zich echter ook bewust van het gevaar. “Natuurlijk ben ik altijd een beetje bang dat iemand zich in “Mijn doel is om iedereen weer gezond te maken”, zegt hij, en dat is hem op alle vijf zijn reizen sinds Corona gelukt.

Lees ook: Experts twijfelen aan aantrekkelijkheid van een cruiseschipvakantie

Ondanks de gespannen situatie in de wereld zouden de gasten meer ontspannen zijn. “De gasten komen met gemengde gevoelens aan, maar eenmaal aan boord zijn ze dat gevoel al snel kwijt omdat ze zien hoe goed het beveiligingssysteem werkt”, legt Wallisch uit. Klachten over de regels op zee heeft hij nog niet gehoord. Het merendeel van het publiek is ouder en verantwoordelijk, en ze kijken er naar uit elkaar weer te zien. En hij is bijvoorbeeld dolblij dat hij weer kan werken.

Corona waarschuwt tegen terugkeer naar Brazilië.

Wallisch bevond zich op een grensovergang in Zuid-Amerika toen het Coronavirus zich over de wereld begon te verspreiden. Omdat de grenzen in Brazilië gesloten waren, moest het schip, samen met de passagiers en bemanning, beginnen aan een 21-daagse non-stop reis terug naar Bremerhaven – een spannende ervaring die de cameraploeg van “Verrückt nach Meer” heeft vastgelegd op film.

De business van TUI barst uit zijn voegen in deze video.

Bernd Wallisch Ehefrau
Bernd Wallisch Ehefrau

Toen de reiziger in Duitsland aankwam, moest hij deelnemen aan een vrijwillige quarantaine van 14 dagen en er werd ook aangekondigd dat hij de komende maanden thuis zou blijven. Ende Mai, ontving hij het ongewenste nieuws dat hij zou kunnen terugkeren naar de zee – aanvankelijk slechts op een paar Flusskreuzfahrten.

Het is mogelijk dat de cruise-industrie verandert.

“Ik zou liever hebben dat de Hochsee-Kreuzfahrten onmiddellijk wordt hervat, maar ik denk dat het dit jaar een luchtkasteel zal zijn”, zegt de Hamburger. Wallisch is tevreden met de “MS Amelia” totdat alles op zijn plaats is. Kreuzfahrten zijn de laatste tijd minder populair vanwege tal van hygiënemaatregelen, het risico op infectie en reisbeperkingen – maar Wallisch maakt zich geen zorgen over zijn branche.

Lees ook: Drie dagen zonder zee Dit gebeurt op een oversteek zonder aanlandingen.

„Ik geloof dat de trend van cruiseschepen zich zal hervatten, hoewel waarschijnlijk niet met de echt grote schepen.

Bernd Wallisch Ehefrau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *