Prinzessin Anne Biografie

Prinzessin Anne Biografie HKH Anne Elizabeth Alice Louise, Princess Royal, is een lid van de Britse koninklijke familie. Ze is het enige kind van koningin Elizabeth II en de enige dochter van het paar, na hun broer, prins Charles. Prinzessin Anne von Dänemark draagt ​​nu de titel ‘Princess Royal’.

Prinzessin Anne Biografie
Prinzessin Anne Biografie

Ten tijde van Anne’s geboorte regeerde haar grootvader, koning George VI. Elizabeth, de koningin-moeder, was de directe afstammeling van George III. Anne was de volgende in lijn met de Britse kroon na haar oudere broer Charles. Anne wordt verondersteld tien jaar ouder te zijn dan haar moeder toen ze werd gekroond, en ze staat momenteel tweede in de Thronfolge achter haar broer Charles.

Alleen de kinderen van de koning en mannelijke erfgenamen krijgen waarschijnlijk de titels Prinz/Prinzessin en “Königliche Hoheit”, die Anne door George V, de voorvader van Anne, zijn geschonken. Zijn zoon, Georg V., volgde hem op als koning. Voordat Charles in 1948 werd geboren, gaf hij deze titel en deze gruß aan alle nakomelingen van zijn dochter Elisabeth. Anders zou Anne Lady Anne Mountbatten zijn genoemd.

Op 20 maart 1974 werden prins Charles en prinses Anne ontvoerd vanuit hun Austin A135 in Pall Mall in Londen door een Brits staatsburger die losgeld eiste. Hij doodde een aantal mensen met zijn wapen, waaronder Leibwächter en degenen die de Prinzessin nauwlettend hadden bewaakt. De Prinzessin weerstond de pogingen van de Entführer om haar te naderen en rende weg van het voertuig. De leider werd ter plaatse aangehouden, terwijl de rest van de groep werd opgepakt.

De biografie en cv van Jens Weidmann zijn ook online beschikbaar.

Biografie van prinses Anne

Anne heeft sinds het einde van de jaren zestig een functie in de regering van de Verenigde Staten. Omdat ze een hardloopster is, is ze al geruime tijd betrokken bij militaire training als prestatiesport. Ze won de zilveren medaille in het soloconcours in 1971 en werd het jaar daarop uitgeroepen tot Europameisterin. Het jaar daarop nam ze als lid van de Britse Kader deel aan de Olympische Zomerspelen van 1976 in Montreal. Ze is sinds haar verkiezing in 1988 permanent lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In 1971 werd ze in het Verenigd Koninkrijk uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.

Prinzessin Anne Biografie
Prinzessin Anne BiografiePrinzessin Anne Biografie

Prinzessin Anne bezocht als kind de Spaanse Hofreiten Schule in Wien. Van 14 november 1973 tot 28 april 1992 was Kapitän Mark Phillips, een 1e Offizier van de Königin’s Dragonergarde, de 14-jarige Ehemann van Prinzessin Anne. De kinderen van de Phillips, Peter en Zara, zijn de nakomelingen van het paar. Ze woonde in Gatcombe Park, dat de Prinzessin nog steeds bezit, in Gloucestershire.

Je moeder, de Monarchin, eerde haar speciale relatie door haar de titel Princess Royal te geven als het op één na oudste kind en de enige dochter. Omdat Anne’s grootmoeder, prinses Mary, tot 1965 de titel Princess Royal droeg, kreeg ze die pas toen ze 36 jaar oud was, toen ze met prins Philip trouwde.

Commandant Timothy Laurence was haar echtgenoot na hun huwelijk op 12 december 1992. Omdat de Church of England voormalige leden van de geestelijkheid verbood opnieuw in de kerk te trouwen, vond de bruiloft plaats in Schotland, in de Church of Crathie nabij Balmoral Castle. Uw vader, een gepensioneerde vice-admiraal, was tot 2011 lid van de hoogste staf van de marine.

71-jarige Prinzessin Anne (15. Augustus 1950, Clarence House, Londen)

In de Antarktis staan ​​ze bekend als Princess Anne Glacier en Princess Royal Range.

Kijk ook eens naar Giftig Korallenpilz.

Als vertegenwoordiger van de koningin speelt de Prinzessin een belangrijke rol in de publieke belangstelling. Ze heeft door de jaren heen hard gewerkt om deel te nemen aan alle officiële verplichtingen van de koninklijke familie. Ze is sinds 1970 president van Save the Children en dit is een belangrijk aandachtspunt van haar werk. Ze is sinds 1981 verbonden aan de Kanzlerin van de Universiteit van Londen.

Prinzessin Anne Biografie
Prinzessin Anne Biografie

Prinzessin Anne is sinds 1971 staatshoofd. Als gevolg hiervan kon ze officiële taken vervullen en haar koninklijke rechten uitoefenen in geval van haar afwezigheid of andere vormen van handicap (z. B. eine kurzfristige Krankheit). Deelname aan Geheimen Rates-vergaderingen, handtekeningen van documenten en de ontvangst van nieuwe referentenbrieven van ambassadeurs staan ​​open voor twee verschillende soorten regeringen. Herzog von Cambridge volgde hen in 2003.

Zoals het geval is met bijna alle leden van de koninklijke familie, is Prinzessin Anne de ere-commandant van tal van Britse en Commonwealth-Streitkräfte. Vooral de Blues en Royals worden getroffen. Ze staat bekend als de vertegenwoordiger van Engeland en Wales, zoals aangegeven door de Queen’s Gold Stick. Ze was het eerste vrouwelijke lid van de koninklijke familie dat een uniform droeg en de wensen van haar moeder trotseerde toen ze in 2002 werd gekroond. Sindsdien neemt ze elk jaar deel aan Trooping the Colour in uniform.

Prinzessin Anne Biografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *