Xander De Buisonjé Kinderen is een zangeres uit Nederland die zowel in het Nederlands als in het Engels zingt. Daarnaast is hij een televisiepresentator, het meest bekend om zijn werk aan de shows Vrienden van Amstel en Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen die beide een vergelijkbare structuur volgden, maar zich concentreerden op het zingen van liederen van kroonjuweel-kaliber.
Ook introduceerde hij Studio 9, waarin een muzikant 36 uur lang zou worden afgezonderd met een mystery artiest uit een heel ander genre om samen te werken aan de creatie van een gloednieuw nummer met de andere artiest. De Buisonjé cirkelde om de havo in de richting van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. In die tijd woonde hij met zijn ouders in de Sonse wijk De Gentiaan. Hij verwierf bekendheid als leadzanger van de Heerlense band Volumia!, die op 18 april 2002 hun laatste album uitbracht en daardoor bekend werd.
In september 2004, tijdens het afscheidsfeest in de Amsterdam ArenA van de vertrekkende zanger André Hazes, voerde De Buisonjé de Hazes-hit Zij gelooft in mij uit, geschreven door André Hazes. Het jaar daarop was hij te zien in de VPRO-televisieserie De Troubabroers, waar hij een gastrol speelde. Daarna was het gebied rond De Buisonjé relatief rustig. Toch trad hij in januari 2005 op in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Daarnaast schreef hij het danslied Bewegen voor de 2005-editie van het boek Kinderen voor Kinderen. Unicef, de VN-rechtenorganisatie voor kinderen, gaf De Buisonjé de opdracht om een speciaal nummer voor hen te maken, dat in november 2007 werd uitgebracht. Nederland. De Buisonjé maakte in 2008 deel uit van het televisieprogramma 71° Noord, dat hij het jaar daarop won. Op 26 mei 2008 was hij gastgast in de ArenA, waar Samen en Dré optraden.
De Vrienden van Amstel Live, een concertreeks gepresenteerd door De Buisonjé in de Rotterdamse Ahoy, werd in januari 2010 voor het eerst gepresenteerd. Kane, Nick & Simon, Jan Smit, Rowwen Hèze, VanVelzen, Het Goede Doel, Novastar, 2 Unlimited , en Lisa Lois behoren tot de kunstenaars die zich daar hebben gevestigd. In 2011 en 2014 was hij deelnemer aan het televisieprogramma De beste zangers van Nederland. Ook presenteerde hij het programma Zij gelooft in mij, waarin ex-gedetineerden na ontslag uit het programma een tweede kans kregen om liefde te vinden.
De Buisonjé nam de rol van Judas Iskariot op zich tijdens het evenement The Passion 2016, dat in 2016 plaatsvond in Amersfoort. In 2016 werd hij ook genomineerd voor de BABS-prijs (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). In februari 2019 werkte De Buisonjé samen met Sem van Dijk, de zoon die hij deelt met Wendy van Dijk, aan een plaat met de titel Appelboom, die werd uitgebracht via Appelboom Records. Dit is de debuutsingle van Sem van Dijk, en het is een goede.
De school heeft een faculteit jenastroom, die bekend is. Daarnaast kunnen studenten worden voorbereid op het International Baccalaureate voor de talen Engels en Frans, ook wel Cambridge- (voor Engels) en Delfcertificataat (voor Frans) genoemd. Het is een van de scholen die deelnemen aan de prestigieuze Interlyceales, waarin leerlingen van verschillende Nederlandse middelbare scholen strijden in competities op het gebied van atletiek, muziek, toneel, dans, voordracht, tekening en fotografie.
Dit lyceum is in 1929 opgericht door de oprichters, met ir. Z.D. Fetter fungeerde als eerste directeur en opende op 1 september 1930 officieel haar deuren aan de Parklaan 15-17 in Eindhoven. Hendrik Antoon Lorentz, een natuuronderzoeker, was vereerd dat zijn school naar hem vernoemd werd. Zij was in de eerste plaats verantwoordelijk voor de kinderen van niet-katholieke Philips-medewerkers van een hoger niveau en tot haar leerlingen behoorde ook de kinderen van Frits Philips, een van haar leerlingen.
De school begon zonder de financiële steun van de overheid; niettemin verleende Anton Philips die ondersteuning. Dr. W.H. van Mels was de eerste rector en kwam in 1939 om bij een vliegtuigongeluk. H.W. van Tricht was de man die verantwoordelijk was voor zijn dood. De school was oorspronkelijk gehuisvest in twee huisjes aan de Parklaan; in 1932 werd een nieuw gebouw, “Faraday”, gebouwd en in 1935 een tweede gebouw, “De Vierschaar”. Deze noodgebouwen bestaan al bijna 25 jaar. Acht jaar na de oprichting van de school verscheen voor het eerst een artikel in Rond de Kastanje in de schoolkrant Rond de Kastanje.
Het pand aan de Parklaan was te klein voor het aantal mensen dat er woonde. Leerlingen moet de toegang tot een klaslokaal worden ontzegd wegens ruimtegebrek (er werd enige tijd een lotingssysteem gebruikt voor toelating van nieuwe leerlingen). In 1954 werden de eerste plannen voor een nieuw gebouw gemaakt. Vanaf de jaren 60 bouwde de school een eigen gebouw van
n de Celebeslaan: de eerste paal werd gelegd in mei 1959, de eerste steen werd gebouwd in oktober 1959 en de nieuwbouw werd opgeleverd in november 1961, de officiële opening vond plaats op 6 januari 1962. Dr. Jan Meerdink was de veertiende rector, eerst als waarnemer en vervolgens als rector in vaste dienst vanaf 1 november 1961 tot en met 1 november 1962. Hij verklaarde dat dit het geval was in zijn pensioen in 1976.
Hierdoor is het elitaire karakter van de school aanzienlijk verslechterd sinds het jaar 1960. Het Lorentz Casimir Lyceum is echter nog steeds in gebruik als de naam van de school voor jongere studenten buiten de stadsgrenzen. Niemand, of het nu leraren of leerlingen zijn, zal hun positie kunnen bepalen. Later namen ze een groot aantal studenten van katholieke scholen op en stuurden meer oudere studenten naar de katholieke universiteiten van Tilburg en Nijmegen om hun opleiding voort te zetten.
Rector Meerdink was het geesteskind achter de totstandkoming van de nieuwe naam Konteener voor de schoolkrant in de jaren zeventig; desalniettemin was de oude locatie van de school toen nog in gebruik. Zijn opvolger was dhr. De Keizer (die nog niet eerder aan de Lorentz was verbonden), die nog niet zo lang rector was. Drs. W.A.A. Habets (die eerder als docent aan het Lorentz Instituut werkte) werd na hem aangesteld als nieuwe rector. Pierre L.G.J. Poldervaart was de volgende rector die het overnam. Het conflict tussen Lorentz en Rommert Casimir kwam onder zijn bevel tot stilstand. Op 24 september 2004 kondigde hij zijn afscheid aan.