Celebs Blog

House of Celebrities

Trend

peter gillis gescheiden

peter gillis gescheiden Peter B. Gillis’ eerste baan in de stripindustrie was als freelance schrijver voor Marvel Comics, wat zijn eerste baan in het veld was. Zijn eerste gepubliceerde stripverhaal was “Saturday Night Furor”, dat verscheen in Captain America: The First Avenger. Van 1978 tot 1980 heeft hij bijgedragen aan verschillende uitgaven van Marvel Two-In-One, What en Super-Villain Team-Up stripboeken.

peter gillis gescheiden
peter gillis gescheiden

Vanwege een juridische stap om te voorkomen dat DC Comics de term ‘superschurk’ als handelsmerk zou gebruiken, werden de laatste nummers van Super-Villain Team-Up onregelmatig gepubliceerd om spoilers te voorkomen. Gillis werkte vervolgens als hoofdredacteur voor de New Media Publishing-magazinelijn, die in 1980 werd gelanceerd door de in Florida gevestigde uitgever New Media Publishing. Hij verliet die functie in juni 1981.

Tot zijn bekendste werken behoren de digitale strip Shatter en de First Comics-serie Warp. Strikeforce: Morituri werd geproduceerd door Gillis in samenwerking met kunstenaar Brent Anderson. De hele serie Micronauts: The New Voyages en Strange Tales vol. 1 en 2 zijn geschreven door Gillis, terwijl zijn andere Marvel-werk meerdere nummers van What If The Defenders The Eternals vol. 1, Doctor Strange vol.

2 en Doctor Strange, Sorcerer Supreme zijn allemaal boeken in de Doctor Strange-serie. In zijn eigen woorden: “Ik werkte al lang bij Marvel en vroeg voortdurend om meer werk, bij voorkeur een eigen serie.” The Defenders was het eerste lopende project van Gillis. Dus zodra ik hoorde dat DeMatteis Defenders zou verlaten, was ik als een schot in het kantoor van [redacteur] Carl Potts en kreeg ik de positie aangeboden.

peter gillis gescheiden
peter gillis gescheiden


Het bedrijf was een distributeur en uitgever van stripboeken die actief was tussen het midden van de jaren zeventig en het midden van de jaren tachtig. In 1978 breidde de juridische procedure van het bedrijf tegen de grote distributeur van die tijd, Sea Gate Distributors, het speelveld voor de directe markt uit om nog sneller te groeien.

Toen de distributietak van Irjax in 1982 failliet ging, vormden de verwerkingsfaciliteiten en magazijnen die het achterliet de basis voor Diamond Comics Distributors, dat vandaag de dag ‘s werelds grootste stripdistributeur is. New Media, de uitgeversdivisie van het bedrijf, bleef actief tot 1995.

New Media publiceert voornamelijk publicaties voor fans van strips, fantasy en sciencefiction, met name de veelgeprezen Comics Feature, die al bijna tien jaar in publicatie is. Leden van het New Media-team waren Carol Kalish, Richard Howell, Peter B. Gillis, Kurt Busiek, Don en Maggie Thompson, James Van Hise, Peter Sanderson, Max Allan Collins (met Will Jacobs en Gerard Jones), Steve Perrin (met Gerard Jones), Roy Thomas (met Don en Maggie Thompson), en anderen.
Het vierde deel van de serie werd in februari 2006 gepubliceerd. Er waren deze keer zes nummers in het “one-shot”-formaat. In tegenstelling tot eerdere delen, die de What if-traditie van afwijken van een specifiek plotpunt hebben gevolgd, heeft Deel 4 meer gemeen met het DC Comics-equivalent, Elseworlds, dat verhalen presenteert die voortzettingen zijn van de canon op basis van alternatieve versies van canon Red Son is een verdieping waarin Superman is opgegroeid in de Sovjet-Unie in plaats van in de Verenigde Staten.

peter gillis gescheiden
peter gillis gescheiden

Het is tijdens het Japanse feodale tijdperk dat de divergentie van een gedeeld ander universum, Earth-717, zich begint te manifesteren. Dit is het punt in de verdieping waar de Daredevil-held, bekend als “the Devil Who Dares”, verschijnt. Het is ook het domein waarin personages afwisselende levensgeschiedenissen krijgen en waarin ze onder meer naar afwisselende historische perioden worden getransporteerd.

In deel 4 zijn er verhalen over Captain America die vecht tegen de “White Skull” tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, Wolverine die de rol van de Punisher op zich neemt en tegen gangsters vecht in Chicago uit de tijd van de drooglegging in de jaren 1920, Namor the Sub-Mariner wordt opgevoed door zijn vader aan de oppervlakte tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd Thor onder andere een heraut van Galactus en een Sovjetversie van de Fantastic Four, bekend als de “Ultimate Federa.

peter gillis gescheiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *